Yogayla ikinci bahar

Güncelleme Tarihi:

Yogayla ikinci bahar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 00:00

Ankara Yoga Akademi’de yoga yapan yaşları 55 ila 70 arasında değişen grup, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını yogaya borçlu olduklarını söylüyor. Yoga Akademi Eğitmeni 66 yaşındaki Hüsnü Ünver, iş adamı olduğunu ve 6 yıldır kesintisiz yoga yaptığını söyledi.

İstanbul’da otelcilik, uluslararası kara taşımacılığı ve sanayicilik yaptığını ve yoğun iş stresi ve fiziki hastalıklar nedeniyle ruhsal çöküntü yaşadığını ifade eden Ünver, "Tam dibe vurduğum en kötü dönemimde yoga ile tanıştım. Yogayı özümsedim, günlük yaşam biçimi haline getirdim. Yoganın yaşam gücüyle kendimi yeniledim" dedi.

Diabet hastası olduğunu bildiren Ünver, yoga yaptığı dönemden itibaren sağlıklı, dinç, esnek, sabırlı, uyumlu, sevgi ve huzur dolu olduğunu söyledi.

Yoganın tansiyon, kemik erimesi, sindirim ve boşaltım sistemi rahatsızlıklarının giderilmesine katkı sağlayacağını ifade eden eden Ünver, şunları kaydetti:

"Karın ya da baş ağrısı da yogayla sona eriyor. Çünkü her şeyin başı doğru nefes alma tekniklerini öğrenerek, beynin yeterince oksijen alımını sağlamaktır. Konsantrasyon ve bedensel hareketler beraberinde sağlığı getiriyor. Yogayla öğrendiğim doğru nefes alma teknikleri sayesinde, diabet hastalığını yendim. Doğru nefes alma sayesinde organ tahribatları, organ kayıpları önleniyor. 70’e merdiven dayamış bizler tüm enerjimizi yoganın desteğine borçluyuz."

Kemik erimesi yogayla geriledi

YOGA
yapan kişinin, ruhsal dünyası daha dingin olduğu için agresif bir yapı sergilemediğini ifade eden Ünver, bunun tansiyon dengesizliklerinin önüne geçtiğini söyledi.

66 yaşındaki emekli Gülveren Evrensel de yoga yaşamına girdikten sonra sağlıklı bir beden ve ruh sağlığına kavuştuğunu belirterek, "45 yıldır namaz kılıyorum, şimdi ise beraberinde yogamı da yapıyorum" dedi. "Biz kadınların en büyük sorunları olan kemik erimesi yaptığımız yoga hareketleri ile geriledi" diyen Evrensel, eşi ve iki kızıyla birlikte haftada 3 kez düzenli yoga yaptıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!