Yiyecek sektörü açılış için hazırlıklara başladı

Güncelleme Tarihi:

Yiyecek sektörü açılış için hazırlıklara başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2020 09:57

Ankara Ticaret Odası (ATO), koronavirüs ile mücadele kapsamsında 18 Mart'tan bu yana geçici olarak faaliyetleri durdurulan yiyecek-içecek hizmetleri sektörünü ‘yeni normalleşme sürecine’ hazırlıyor.

Haberin Devamı

ATO'nun Restoran, Lokanta ve Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi, ATO Başkanı Gürsel Baran başkanlığında, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz'ın da katılımıyla sektörün kapalı kaldığı süreçte yaşadığı sorunlar ile açılış sonrasına dair önlemlerin ele alındığı toplantı düzenledi. İşletme ve istihdamın devamına ilişkin endişelerin bulunduğuna değinen Baran, şunları söyledi:
“Başkent'te bu sektörde faaliyet gösteren 6 bini aşkın üyemiz adeta bir istihdam deposu görevi üstlenerek binlerce kişiye iş ve aş sağlıyor. Günlük kazançlarla işletme çarklarını döndüren sektör, 1.5 aydır hem geçmiş ödemeleri hem de gelecek kaygılarıyla baş başa kalmış durumda. Buna rağmen, toplumsal sorumluluklarının bilinciyle 'yeni normalleşme sürecine' hazırlanıyor."

TENCEREDE DAYANIŞMA KAYNASIN

Yiyecek sektörü açılış için hazırlıklara başladı


Ekonomik tablonun en kısa sürede toparlanabilmesi için tüm vatandaşlara yeni normalleşme sürecinde sektörlere destek olması çağrısında bulunan Baran, "Restoran, lokanta ve kafelerimizin mutfaklarında, tencerelerinde ‘dayanışma’ kaynasın” dedi. Baran, tüm işletmelere, çalışanlarıyla COVID-19'la mücadele yöntemlerini de içeren hijyen eğitimi vereceklerini belirtti.

ÇALIŞMA ÖDENEĞİ 1 YIL UZATILMALI

Toplantıda Komite üyeleri, bu süreçte mekânlarının sosyal mesafeye uygun şekilde dizayn edilmesiyle yüzde 40-50 seviyesinde gerileyecek iş hacmi ve ortaya çıkacak küçülme dikkate alınarak, istihdamın korunması için Kısa Çalışma Ödeneği'nin 1 yıl daha uzatılması ve istihdama dair diğer desteklerin devreye alınması istendi. İş hacmi gerilerken elektrik, su, doğal gaz gibi giderlerin aynı şekilde sürdürülemeyeceği gerçeğinden hareketle, sübvanse yollarının devreye alınması, online yemek siparişi yapan şirketlerin komisyon oranlarının düşürülmesi gerektiği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!