Yine prova yine çile

Güncelleme Tarihi:

Yine prova yine çile
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 00:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provaları trafiği kilitledi.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde genel prova yapıldı. Prova nedeniyle Hipodrom Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Mevlana Bulvarı’nın bir kısmı trafiğe kapatıldı. Trafikte ilerleyemeyen vatadandaşlar yetkililerin kapalı yolları yeterince duyurmadığını belirterek isyan etti.

Kaza kavga trafik

Vatandaşlar Mevlana Bulvarı ve Hipodrom Caddesi’nin kapalı olması nedeniyle Dögol Caddesi ve İnci Taş Caddesi ve diğer alternatif güzergahlara yöneldi. Ancak vatandaşların yönlendirildiği alternatif güzergahlar yoğunluğu kaldıramayınca trafik sıkıştı. Çok sayıda irili ufaklı kazanın yaşandığı Beşevler Kavşağı’nda sinirlerine hakim olamayan sürücüler polise rağmen yumruk yumruğa kavga etti. Görevli trafik memuru bir süre trafiğe yönetmek yerine kavga ayırmak zorunda kaldı. Vatandaşların korna sesleri ve kavgalarından trafiği yönetemez hale gelen trafik memuru, “Kimse kimseye saygı göstermiyor. Tek başıma elimden geleni yapmaya çalışıyorum ancak insanlar tahammülsüz. Bir tarafın düzenini sağlıyorum diğer taraf birbirine giriyor. Trafik memuru muyum, boks hakem miyim belli değil” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'dan farkımız kalmadı

Vatandaşlar, “Eskiden Ankara’da trafik yok rahat rahat heryere ulaşıyoruz diyorduk. Ancak son beş senedir Başkent trafiği İstanbul trafiğini aratmıyor. Nerede bir çalışma olsa alternatif güzergahlar tıkanıyor. Ne alt yapı çalışması bitiyor ne de inşaatı. Artık kesin çözümler üretilsin ya da insanlara güzel modern toplu ulaşım imkanları sunulsun” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

29 Ekime dikkat

Ankara Emniyet Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak Cumhuriyet Bayramı törenleri nedeniyle, “29 Ekim 2012 Pazartesi günü” 08.30-14.00 saatleri arasında, Hipodrom Caddesi, İstanbul Yolu-Yenimahalle Köprüsü ile Ulaştırma Kavşağı arası çift yönlü olarak, “Konya Yolu, Turgut Özal Bulvarı-Akköprü Kavşağı ile Konya Yolu Çiftlik Kavşağı arası çift yönlü olarak, Kazım Karabekir Caddesi, İstanbul Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı ile Ulaştırma Kavşağı arası, Tandoğan istikameti tek yönlü olarak, Kazım Karabekir Caddesi, Ulaştırma Kavşağı ile İstanbul Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı arasındaki güzergahın, İstanbul Caddesi istikameti tek yönlü olarak, Tören Kıtalarının AKM tören alanına geçişlerinde ve dönüşlerinde kısa süreli ve kontrollü olarak araç trafiğine kapatılacak açıklasını yaptı.

Haberin Devamı

Sağ şerit kısmen kapalı

Bununla birlikte Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’de yapılacak törenler nedeniyle saat 08.15’den itibaren, Gençlik Caddesi’nin Tandoğan Kavşağı’ndan geliş istikametinin sağ şeridi ve Akdeniz Caddesi’nin Gençlik Caddesi’ne gidiş istikametinin sağ şeridi etkinliklerin sonuna kadar gerektiğinde kısa süreli olarak araç trafiğine kapatılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!