Yılın Yabancı Kadın Annesi Sefire Raja

Güncelleme Tarihi:

Yılın Yabancı Kadın Annesi Sefire Raja
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 00:00

Kanada Büyükelçisi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey, Uluslararası Etkileşim Derneği ile birlikte otistik çocuklar yararına konser ve sergi düzenlediler. Gecede, Kanada Sefiresi Bailey’e “Yılın Yabancı Kadın Annesi” ödülü verildi. Bailey’e ödülünü, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın elinden aldı.

Büyükelçiler katıldı

Hilton Otel’deki yardım gecesine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın yanı sıra Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle, Makedonya Büyükelçisi Melpomeni Korneti, İrlanda Büyükelçisi Thomas Russell, Brezilya Büyükelçisi Marcelo Jardim’in de aralarından bulunduğu çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve davetliler katıldı.

Vazgeçilmez projeler

Sefire Bailey’in konuşmasıyla başlayan gece, Uluslararası Etkileşim Derneği Başkanı Mesut Gümüşdoğrayan’ın konuşmasıyla devam etti. “Hem Kanada Büyükelçiliğinin hem de yüreğinin kapılarını toplumun dezavantajlı gruplarına açan Bailey’e şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, özürlüler için yatırımların her zaman ekonomik kaygıların üzerinde olduğunu belirterek, çalışmaların hükümet için vazgeçilmez ve ertelenemez projeler olduğunu ifade etti.

Toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler

Selma Aliye Kavaf, konuşmasının ardından Uluslararası Etkileşim Derneğince, Otizme Destek Projesi’ne yaptığı katkılardan dolayı “Yılın Yabancı Annesi Ödülü”ne layık görülen Kanada Sefiresi Raja Bailey’e ödülünü verdi. Ödül töreninin ardından Bakan Kavaf, Kanada Büyükelçisi Marc Bailey ve eşi Raja Bailey, otistik çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gece, otistik çocukların mini konseriyle devam etti. Tanini Trio ve Aşk-ı Memnu dizisinin “Hilmi Önal”ı Recep Aktuğ’un konser verdiği geceden elde edilen gelir, otistik çocukların eğitimi için harcanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!