‘Yıldız’lı nasihat

Güncelleme Tarihi:

‘Yıldız’lı nasihat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:28

TSK’ya bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları’nda görevli Binbaşı Bülent Savaş, “Bu mesleği yapmak cesaret, uçma tutkusu, vatan sevgisi, ‘ben’ değil ‘biz’ olma duygusunu gerektirir. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” dedi.

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetlerine (TSK) bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nin konuğu oldu. Öğrenciler, Türk Yıldızları’nı, Türk Silahlı Kuvvetleri Marşı ile karşıladı. Söyleşi öncesinde, öğrencilerin hazırladığı Türk Yıldızları’na ilişkin sorular içeren Kolej Sokağı röportajları yayınlandı.
Binbaşı Bülent Savaş 1992 yılında kurulan Türk Yıldızları’nın yurt içi ve yurt dışı gösterilerle Türk havacılığının neler yapabileceğini sınırlar ötesine taşıdığını ifade etti. Türk Yıldızları’na aday olmak için 11 yıl süren zorlu bir eğitimden geçtiklerini belirten Savaş, “Bu mesleği yapmak cesaret, uçma tutkusu, vatan sevgisi, ‘ben’ değil ‘biz’ olma duygusunu gerektirir. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” dedi.
Filo Komutanı Zeki Koltukoğlu, kendisine verilen ve öğrencilerin uçak tasarımlarını içeren dosyayı inceleyerek notlar yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!