YILDIRIM SORULAR

Güncelleme Tarihi:

YILDIRIM SORULAR
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:14

İhraç istemi ile Disiplin Kurulu’na verilen eski başkan, mevcut yönetimi belgelerle konuşmaya çağırdı.

Haberin Devamı

‘Kaçan da hesap vermeyen de hesap sormayan da namerttir’ sözünü yineleyen Yıldırım; kendisinin kulüp aleyhine başlattığı icra takibinin olup olmadığı ile Vittek, Sestak, Sapara ve Rajnoch transferlerinin tüm detayları ile kamuoyunun bilgisine sunulmasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’nin adayı olacağı medyada yer almasının ardından, 2009 ve 2011’de başkanlığını yaptığı A.Gücü’nden ihracı gündeme getirilen Cengiz Topel Yıldırım, kulüp yönetimine sorular iletip, kendilerini belgelerle konuşmaya çağırdı.
Yıldırım, soruların cevabını bulduğunda A.Gücü’nde pek çok olayın aydınlanacağını, kulübü bu hale düşürenlerin ortaya çıkacağını ileri sürdü.
Tarafınca kulüp aleyhine yürüyen icra takibi var ise icra takip tutarı, icra takip dosya numarası veya icra müdürlüğü adının ne olduğunu soran Yıldırım, ‘Cezai sorumluluğu gerektirecek eylemde bulunmak’ şeklindeki iddianın aydınlanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtip, “Hangi eylem, nasıl ve ne şekilde gerçekleşmiş, hangi yönden cezai sorumluluk gerektirmiştir? İddianın, somut ve açık olarak ortaya konulması gerekmektedir” diye ikinci bir soru yöneltti.
BU SÖZLEŞMEYİ KİM İMZALADI
Vittek, Rajnoch, Sapara ve Sestak’ın maliyetlerinin çok altında kendi taraflarınca satılması neticesinde kulübün mali olarak zarara uğratılması iddiasının da yanıtlanabilmesi için bazı bilgilere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Yıldırım, Rajnoch, Vittek ve Sapara ile ilgili olarak,
“Oyuncuların maliyeti, sözleşmelerinin kim tarafından hangi tarihlerde akdedildiği, sözleşmeleri gereği yapılan ödeme tutarı, bu oyuncular dolayısıyla kulüp kasasına getirilen tutarların ne olduğu, Vittek ile Sapara’nın 01 Eylül 2011 tarihi itibarıyla kulüpten alacaklı olup olmadığı, var ise alacaklarının ne olduğu, kendi taraflarınca satıldığı iddia edilen Rajnoch’un yönetimi döneminde satılıp satılmadığı, eğer satılmış ise hangi tarihte ve hangi kulübe satıldığı, bu sözleşmenin kim tarafından imzalandığı” sorularına yanıt beklediğini söyledi.
TEMİNAT MEKTUBU VERİLDİ Mİ
Sestak konusuna ayrı ve detaylı bir paragraf açan Yıldırım, “Sestak’ın kulübü Bochum ile kulübümüz arasındaki anlaşma kim tarafından imzalanmış. Anlaşmaya göre Bochum’a ödenmesi gereken bedel nedir. Bu tutar sözleşmedeki koşullar çerçevesinde ödenmiş midir. Bu sözleşme nedeniyle Bochum’un FIFA’ya başvurusunun çözümlenmesi maksadıyla yapılan yeni sözleşme hangi tarihte, kim tarafından yapılmıştır. Kulübün, bu anlaşmazlığı çözmek için Bochum’a ödemeyi taahhüt ettiği tutar nedir? Sözleşmeye göre Bochum’a verilmesi gereken “banka teminat mektubu” verilmiş midir? Oyuncunun Bochum ile olan sözleşmesinin iptali ile A.Gücü’ne transferi için belirlenen taahhütler sözleşmede öngörülen şekilde yerine getirilmiş midir. Yine bu sözleşme gereğince oyuncu ile kulübümüz arasında akdedilmesi gereken sözleşme yapılmış mıdır? şeklindeki soruların yanıtını istedi.
Yıldırım, savunmaya esas olmak üzere tevsik eder nitelikteki bilgi ve belgelerin yönetim kurulu tarafından “aslına uygunluğu” onaylı bir örneğinin, tebliğ tarihinden itibaren 2 gün içerisinde kendisine verilmesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!