Yıldırım değil elektrik yaktı

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım değil elektrik yaktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 16:10

Numune’de çıkan yangınla ilgili görgü tanıklarının, “Yıldırım düştü” iddiaları konuşulurken, Ankara İtfaiyesi, “Yangının, çatı içerisindeki elektrik tesisatının ısınması sonucu çıktığı kanaatindeyiz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, önceki akşam saat 21.00 sıralarında çıkan yangının sebep olduğu tahribat gün ağardığında ortaya çıktı. Kısa sürede büyüyerek, Başkent’te korku dolu anların yaşanmasına sebep olan yangın nedeniyle Beyin Cerrahisi ve Üroloji bölümlerinin bulunduğu B Blok’un çatısının tamamen yanarak, küle döndüğü görüldü.  Çatı haricinde başka bir bölümü zarar görmeyen B Blok’a giriş ve çıkışlar kapatıldı. Yangın sırasında tahliye edilen 100 hastanın tedavisi ise kaldırıldıkları hastane içi servisler ve diğer hastanelerde sürdürüldü.  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebinin çatıdaki elektrik hatlarından kaynaklandığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Yangının yıldırım düşmesi sonucunda meydana geldiği iddiaları üzerine Meteoroloji ile yapılan görüşmede yangın çıkış saati sıralarında Ankara merkezinde herhangi bir yıldırım düşmesi olmadığı belirlenmiştir. Ekiplerimiz yaptığı detaylı incelemede çatı içerisinde herhangi bir hızlandırıcı, yanıcı, patlayıcı maddeye de rastlanmamıştır. Bu da bir sabotaj ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. Çatıda elektrikten başka ısı kaynağının olmadığı görülmüş olup, biz; çatı içerisindeki elektrik tesisatının ısınması sonucu, kablo izolasyonlarını yaktığı, yanan kablo izolasyonlarının da çatının ahşap kısmını tutuşturduğu, yangının da bu şekilde çıktığı kanaatindeyiz.”

Haberin Devamı

Yıldırım değil elektrik yaktı


Yangına 78 itfaiye eri müdahale etmiş, alevler 2 saatte kontrol altına alınabilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!