Yıkık yapıdan modern müzeye

Güncelleme Tarihi:

Yıkık yapıdan modern müzeye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 16:25

Hürriyet Ankara’nın 24 Mart 2018 tarihinde ‘Yıkılmasın müze olsun’ başlıklı haberiyle gündeme getirdiği Keçiören’deki Çoban Mektebi, virane görüntüsünden kurtarılarak ‘Milli Mücadele ve Kurtuluş Müzesi’ne dönüştü.

Haberin Devamı

Keçiören’in girişinde bulunan tarihi Çoban Mektebi ve etrafında bulunan mezbelelik alan Keçiören Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla park ve yeşil alana dönüştü. Çoban Mektebi, Milli Mücadele ve Kurtuluş Müzesi olurken, 39 bin metrekarelik park, yeşil alan ve çocuk lunaparkı vatandaşların ilgisini çekecek.

Yıkık yapıdan modern müzeye


Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından tarihi Çoban Mektebi’ni restore ettiklerini ve etrafındaki alanda önemli bir çevre düzenleme çalışması yürüttüklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Keçiören, Milli Mücadele döneminde kurtuluşun en önemli karargâhlarından biri olmuştur. Milli Mücadele’de önemli bir karargâh olan Çoban Mektebi’ni, Türk tarihine yakışır bir müze haline getirdik. Buradaki 39 bin metrekare alanı bir vaha görünümüne kavuşturduk. Restorasyon çalışmasını tarihi dokuya uygun olarak gerçekleştirdik. Keçiören’imizin girişine şehrimize yakışan bir eseri daha kazandırdık” dedi.

Haberin Devamı

24 MART 2018

Yıkık yapıdan modern müzeye

Bakımsız kalan binayı kent gündemine ilk kez Hürriyet Ankara, 24 Mart 2018’deki ‘YIKILMASIN MÜZE OLSUN’ manşetiyle taşımıştı. Hurdacıların istilasına uğrayan tarihi bina için yetkililere çağrıda bulunan mahalle sakinleri, “Bina aslına uygun restore edilerek değerlendirilsin” çağrısı yapmıştı.

Yıkık yapıdan modern müzeye

HASTANELERE TEMİZLİK TİMİ

Keçiören Belediyesi ilçede bulunan sağlık kuruluşlarına temizlik desteği vermeye devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşın hijyenik bir ortamda sağlık hizmeti alması için belediye tarafından kurulan ‘Hastane Temizlik Timi’ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin içinde ve kampüslerinde hem yıkama hem de dezenfeksiyon çalışması yaptı. Köpüklü su ve dezenfeksiyon araçlarıyla gerçekleştirilen çalışmaların ardından hastanelerde daha ferah bir ortam oluşturuldu.Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Özellikle hastanelerimize temizlik hizmeti konusunda sınırsız destek veriyoruz. Cami, cemevi, okul, eczane ve sağlık ocağı gibi kuruluşlarımızın da temizlik taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!