Yiğiner yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

Yiğiner yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2019 17:46

Diğer başkan adayı Murat Ağcabağ; yönetim, denetim ve disiplin kuruluna alacağı arkadaşları delege olmadığı için tüzük gereği liste yapamayınca, tek liste ile seçime gidildi. Kongre öncesinde salon çevresinde gerilimli anlar yaşandı ve taraftarlar Yiğiner’e büyük tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde olağanüstü genel kurul gerilimli bir ortamda yapılırken, mevcut başkan Mehmet Yiğiner bir kez daha bu göreve seçildi. 2012 yılında Ankaragücü başkanlık görevini üstlenen ve o tarihten bu yana yapılan bütün seçimli genel kurullarda tek aday olarak yarışan Yiğiner, bir kez daha tek liste ile gidilen seçimde, başkanlığa getirildi. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’ndeki kongrenin divan başkanlığını, Hüseyin Ar yaptı. Yiğiner ekibinde mali asbaşkan iken yaşadıkları fikir ayrılığı sonrası yönetimden ayrılan diğer başkan adayı Murat Ağcabağ ise yönetim, denetim ve disiplin kuruluna alacağı arkadaşları delege olmadıkları, bunu sağlama adına son ana kadar yaptıkları girişime olumlu cevap alamadıkları için tüzük gereği liste yapamadı.

POLİS BİBER GAZI SIKTI

Genel kurul öncesinde tansiyon yükseldi. Mevcut başkan Mehmet Yiğiner’e tepki gösteren ve uzun süredir yönetime karşı tutum sergileyen kalabalık bir taraftar grubu, kongre salonuna girmeye çalıştı. Delegeler dışında kimse salona alınmayınca ortalık karıştı. Salona girmek isteyen taraftarlara, emniyet güçleri müdahale etti. Bunun üzerine çıkan arbedede polis biber gazıyla müdahale ederek, taraftarları alandan uzaklaştırdı. Diğer başkan adayı Murat Ağcabay ve arkadaşları da çıkan olaylar sonrasında salona girmedi.

Yiğiner yeniden başkan


AYAK OYUNLARIYLA ENGELLENDİ

Murat Ağcabağ, hem taraftar hem de yönetim kurulu listesindeki arkadaşlarının salona alınmamasını protesto edip, polis bariyerinin arkasından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağcabağ, başkan adaylığını açıkladıkları günden buyana yönetim kuruluna aldıkları arkadaşlarının delege olamamaları, olanların ise üyelikten çıkartılmaları başta olmak üzere mevcut başkan tarafından pek çok engellemeye maruz kaldıklarını belirtip, şunları söyledi: “Ankaragücü olağanüstü genel kurulunda adil olmayan durumlarla karşı karşıya kaldık. Tüm çabalarımıza rağmen mevcut delege sistemini açıp seçime girmemiz mümkün olmadı. Kendisini kulübün sahibi sanan bu şahsiyet, Türk futbolunun en değerli camiasını göz göre göre uçuruma sürüklemektedir. Net olarak ifade etmek isterim ki yönetimimizde bulunan Ankara’nın saygın itibarlı ve güçlü 39 iş insanının Ankaragücü’ne hizmet ettirilmesi ayak oyunlarıyla engellenmiştir. Ankaragücü’nün kazanmasını isteyen bizlerle kendi isminin kazanmasını isteyenlerin karşı karşıya geldiği seçim sürecince ortaya koyduğumuz dürüst ilkeli ve vizyoner bakış açısını bundan sonra da sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Öncelikle büyük Ankaragücü taraftarımıza, iş dünyasına sivil toplum kuruluşlarına ve devlet büyüklerimize buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm yönetimdeki arkadaşlarımla daha güçlü Ankaragücü için bugünü milat kabul edip daha hırslı bir şekilde çalışmaya devam edeceğimizi belirterek, tüm spor kamuoyuna saygılarımı iletiliyorum.”

BİRLİK OLURSAK GÜÇLENİRİZ

Ankaragücü’nde yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Yiğiner, zor şartlarda görevi devraldıklarını ve bugüne kadar büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirtip, şöyle konuştu: “Arkadaşlarımla birlikte her zaman Ankaragücü’nün markasını yüceltmek için çaba harcadık. Amatöre kadar düşer denen kulübü, kapısına kilit vurulmak üzereyken alıp, bugünlere getirdik. 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadık. Tüm bunlar kolay olmadı. En zor günlerimizde, karamsarlığa kapılmadık. Bunu sağlarken, birlik ve beraberliğimiz en önemli gücümüzdü. Zor günümüzde olmayanlar, takım Süper Lige çıkınca biden Ankaragüçlü oldu. Biz herkesi kucaklayacağız. Ankara’nın markası olan bu köklü kulübün yaşaması lazım. Bizim önceliğimiz Ankaragücü’nü yaşatmak. Biz bu arma için savaşıyoruz, mücadele ediyoruz. Ayrıştırıcı insanlar olabilir, farklı demeçler verebilir camiayı bölmeye yönelik planları vardır. Ama geçmişte nasıl bir bunları bertaraf ettiysek izim önümüz açık herkesi kucaklayacağız”

KAOSTAN UZAK DURMALIYIZ

“Genel kuruldan sonraki süreç çok önemli. Geçen sene kaos sezonunu atlattık bu sene kaos sezonu olmasın. Seçime girilir, demokratik bir yarıştır kazanan yönetime geçer, kazanamayan destek olur. Camia birleşir, kucaklaşır kaldığımız yerden devam ederiz. Biz seçimden sonra Ankaragücü’nde bütün taraftarların başkanı olacağız. Tamamına hem kulübümüzün hem gönlümüzün kapısını açacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde yeni sezona başlamak istiyoruz. Bizim, çok parası olana değil Ankaragücü’ne maddi manevi destek verecek dürüst, namuslu yöneticilere ihtiyacımız var. Birlik beraberlik içerisinde hareket edebilecek kabiliyete sahip olmak lazım. Biz her zaman birlikte güçlüyüz diyoruz. Bu sezon diğer sezondan daha verimli geçecek. Suyu akmayan, elektriği kesilen, doğalgazı olmayan, futbolcuların menemenle idare ettiği, icradan haciz memurlarının kapıya dayandığı kulüpten, güçlü bir kulüp meydana getirdik. Biz birlikte güçlüyüz, birlikte Ankaragüçlüyüz.”

BAKMADAN GEÇME!