YIBA Çarşısı esnafı mağdur

Güncelleme Tarihi:

YIBA Çarşısı esnafı mağdur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 00:00

Çankırı Caddesi’nde yıllara meydan okuyan YIBA Çarşısı’nın yanı başındaki inşaat alanı tinerci mekanı haline gelince, esnaf isyan etti.

Haberin Devamı

Ulus Dışkapı’daki yarım asırlık Yıldırım Beyazıt Çarşısı’nın (YIBA) esnafı, yanlarındaki yıkık dökük yapıların tinerci yuvası haline gelmesinden şikayet etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanması planlanan MİA İskitler Projesi için boşaltılan ve YIBA Çarsısı girişinde yer alan metruk binaların büyük tehlike yarattığını belirten esnaf Abdullah Coşkun, “Dükkanımın karşısında 2003 yılından itibaren boşaltılmış boş evler var. İçinde şarapçı yaşıyor. Müşterilerimiz bile bu halimizi görüp acıyor. 10 yıllık arkadaşlarım yanıma uğramaz oldu” dedi.

ASIL GİRİŞ ARKADA

YIBA Çarşısı’nın asıl girişinin Çankırı Caddesi üzerinde olduğu belirten Coşkun, müşteri ve esnafın yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı:
“Çarşının cadde tarafından gelen müşterileri arabalarını koyacak yer bulamadığı için arka tarafta olan girişe yöneliyorlar. Burada hem araçlarını koyacak yer var, hem de işini kısa zamanda halledecekse yardımcı oluyoruz.

Haberin Devamı

10 YILDIR BOŞ DURUYOR

Ancak 2003 yılından itibaren çarşıya gelen vatandaşlarımızın asıl olarak kullandığı kapıda sıkıntımız başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin MİA projesi olarak başlattığı çalışmalar nedeniyle yıktığı binalar 10 yıldır öylece kaldı. İçine çöp ve pislik yığıldı. Dükkanımın karşısında kalan boş eve şarapçı yerleşti.

MÜŞTERİLERE ZARAR GELECEK

Her şeyden önce buraya gelen müşterilerimize zarar gelecek diye korkuyorum. Çünkü boş kalan dükkanlardan bir tanesi yana doğru yatmış ve kendini tutan ana duvardan ayrılmış duruyor. Müşterinin YIBA çarşısına gelmek için kullanacağı yolda asfalt yok ve yağmur yağdığı zaman göl oluyor. Bunların dışında müşterilerin kafasına taş atan bir de şarapçımız var.

BİRİSİ SESİMİZİ DUYSUN

Bu konu burada çalışan 500 işletmeyi ve buradan ekmek yiyen binlerce kişiyi etkiliyor. Biz proje yapılmasın demiyoruz. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Altındağ Belediyesi’ne, Başbakanlık’tan Büyükşehir Belediyesi’ne kadar bir yetkili bizi dinlesin istiyoruz. Yoksa bir vatandaş enkaz altında kalacak. Biz de yıllardır dost ilişkisi kurduğumuz müşterilerimizi kaybedeceğiz.”

Haberin Devamı

TAŞ ATIP KORKUTUYOR

Bir kısmı yıkılan dükkanlardan birine yerleşen ve Şarapçı Ali ismiyle tanınan vatandaşın YIBA Çarısı’na gelen müşterilere taş attığını dile getiren çarşı esnafı, “Müşterilerimizle pazarlık yaparken kafamıza taş geliyor. Elinde kuru sıkı bir silah var. İnsanları korkutuyor. Uygun bir yerde rehabilite edilmesi ve bu boş binanın yıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!