YHT yurt bulma çilesini bitirdi

Güncelleme Tarihi:

YHT yurt bulma çilesini bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 00:00

ANKARA, Konya ve Eskişehir’deki öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) “Yüksek Hızlı Tren (YHT) Kart” uygulaması sayesinde, ayda 275 lira ödeyerek yurt çilesi çekmekten kurtuluyor.

Haberin Devamı

Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir hattında hizmet veren YHT’nin, öğrenciler başta olmak üzere, YHT’nin sefer yaptığı bir ilden diğer illere her gün gidip gelenler için başlattığı abonman kartı uygulaması yoğun ilgi görüyor.

Sınırsız seyahat hakkı

Uygulamayla ailesi Ankara’da yaşayan ancak Konya’da veya Eskişehir’de öğrenim gören bir üniversite öğrencisi, ayda sadece 275 lira ödeyerek, öğrenim gördüğü kentte barınma için ödeyeceği masraflardan tümüyle kurtulabiliyor. Abonman kartı uygulaması, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Yüksek Hızlı Tren’in ulaştığı kentlerde bilboardlarda, “YHT Kart geldi, yurt bulma çilesi bitti” sloganıyla duyurulmaya başlandı. YHT Kart hizmetinden 26 yaş ve daha küçük olanlar ayda 275 lira, büyükler ise 385 lira ödeyerek yararlanabiliyor. Ekonomi sınıfında yolculuk eden YHT Kart sahipleri, 10 lira fark verdikleri takdirde Business Class’ta seyahat edebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!