YGS’de ipi göğüsledik

Güncelleme Tarihi:

YGS’de ipi göğüsledik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2013 00:00

Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarına göre Ankara en başarılı il oldu. Başkentli Zeynep Nur Karagöz, tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinciliği göğüsledi. İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, ”Ankara eğitimin de Başkenti” dedi.

Haberin Devamı

2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. YGS’de, TED Koleji öğrencisi Zeynep Nur Karagöz tüm puan türlerinde 500 puan alarak birinci olurken, 81 ilde Ankara ilk sıraya oturdu.
Türkiye genelinde 1 milyon 805 bin öğrenci, Başkent’ten ise 130 bin öğrenci YGS’de ter döktü. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, YGS’de Ankara başarısının gurur verici olduğunu belirterek şunları söyledi:

KİTLE BAŞARISI ZORDUR

“YGS ve LYS sınavlarında kitle başarısı çok zordur ama Ankara bu konuda kendini göstererek en başarılı il ünvanını aldı. Başkent, geçen sene de üç kategoride birinci olarak çok iyi bir performans göstermişti. Bu yıl kategorilerin tamamında birinci oldu. Bu çok anlamlıdır çünkü kesinlikle tesadüfen elde edilmiş bir başarı değil.

Haberin Devamı

KARINCA GİBİ ÇALIŞTIK

Bu sonuçlar Ankara’nın bir başarı hikayesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün eğitim kurumlarının kılcal damarlarına kadar ulaşıldı, takip edildi. Herkes elini taşın altına koydu. Okul müdürleri, yardımcıları, rehber öğretmenlerle birçok toplantı yapıldı. Herkes karıncalar gibi çalıştı dev bir sonuç ortaya koydu.

EĞİTİMİN DE BAŞKENTİ

Önemli olan elbette başarıdır, ama başarıyı sürekli hale getirmek, sürdürülebilir başarı daha anlamlıdır. Ankaralı öğrenciler ve velileri de ellerinden gelen çabayı ortaya koydular. Türkiye’nin en başarılı ili olmayı hak ettiler, zaten bizim bir sloganımız var ‘Ankara eğitimin de Başkenti’ diye, bu sloganı haklı çıkardılar. Bunun haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.”

SIRA LYS’DE

YGS’ye 1 milyon 805 bin öğrenci sınava girerken, 1 milyon 804 bin 891 adayın sınavı geçerli kabul edildi, 8 bin öğrenci sıfır puan aldı. Sınav sonuçlarına göre, en başarılı il Ankara oldu. Sınav sonuçları 9 gün içinde açıklanırken, YGS puanlarının en az birinden 180 ve üzerinde puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) başvurmaya hak kazandı. Bu adaylar, 22-29 Nisan tarihleri arasında LYS’lere başvurabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!