Yeşiltepe ve Boztepe karanlığa gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Yeşiltepe ve Boztepe karanlığa gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 16:26

Sokak aydınlatmalarının çalışmadığı Keçiören’deki Yeşiltepe ve Çankaya’daki Boztepe mahallelerinde yaşayan Başkentliler karanlıkla mücadele ediyor. EnerjiSA BEDAŞ’ın şikayetlere duyarsız kaldığını savunan vatandaşlar, sokakların aydınlatılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın daha önce “Vitrinin arka yüzü karanlık”, “Yeşlitepe karardı” başlıklı haberlerle gündeme getirdiği Yeşiltepe Mahallesi’nde aydınlatma sorunu devam ediyor. 493/3 Sokak’ta yaşayan doğuştan felçli Ahmet Kacırlı ve Annesi Fatma Kacırlı sokaklarının karanlığa terk edildiği söyledi. Yaklaşık 20 gün önce EnerjiSA görevlileri tarafından, onarım için evlerinin önündeki sokak lambalarının söküldüğünü ve fakat ekiplerin bölgeye bir daha geri dönmdeğini belirten Kacırlı, “Yanmayan lambanın onarılmasını istedik. Tamir etmelerini beklerken komple aydınlatmayı söküp, götürdüler. Çıkmaz ve ıssız bir sokakta yaşıyoruz. Hava kararınca buraya gelip arabada içki, uyuşturucu alıyorlar. Her gece tedirgin oluyoruz. EnerjiSA ekiplerinin sokağı en kısa sürede aydınlatmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SOKAK TEKİN DEĞİL’

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Ferhat Aygün de hava kararınca sokağın tehlikeli hale geldiğini kaydetti. Aygün, “Engelli vatandaş mağdur oluyor, aydınlatma tamir edilsin’ diye EnerjSA’ya ulaştık fakat bir gelişme olmadı. Gece saatlerinde madde bağımlıları ortaya çıkıyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşiltepe ve Boztepe karanlığa gömüldü

İKİNCİ SINIF İNSAN MUAMELESİ YAPILIYOR

Çankaya’ya bağlı Boztepe Mahallesi de Başkent’in karanlıkla mücadele eden bölgeleri arasında yer alıyor. Sokak aydınlatmalarının 2 aydır yanmadığını belirten Mahalle Muhtarı Ali Yıldırım, “EnerjiSA’nın şikayet hattını defalarca aradık ama ilgilenmediler. Bize ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar. Çok bir şey istemiyoruz, üç tane ampul için illa birinin zarar görmesi mi gerekiyor? 10 dakikalık bir iş bu. EnerjiSA ellerinde ampul olmadığını söyledi. Komik bahanelerle bizi oyalıyorlar” dedi.

‘HIRSIZLIK VE GASP ARTTI’

Mahalle sakinlerinden Sadakat Uzun, “Eşim kısmi felçli, evimizin önü çok karanlık. Gece yolda yürürken zorluk çekiyoruz. Sorunun çözülmesi için şikayette bulunduk ama bir çözüme ulaşamadık” dedi. Işıklandırmanın yetersiz olması nedeniyle mahallede hırsızlık ve gasp olaylarının arttığını savunan mahalle sakini Emrah Ceylan, “Burada vatandaşın birini gasp edip yaraladılar. Aynı olayın bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Karanlık sokaklar, hırsız ve gaspçıları buraya çekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!