Yerli üreticiden 10 ayda 20 milyon TL’lik ürün alındı

Güncelleme Tarihi:

Yerli üreticiden 10 ayda 20 milyon TL’lik ürün alındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2021 23:51

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Halk Ekmek Fabrikası, 29 Nisan 2020’den bugüne kadar aralarında 8’i kadınlar tarafından kurulan 12 üretici kooperatifi ile 3 üretici birliğinden 20 milyon TL’nin üzerinde ürün satın aldı.

Haberin Devamı

Bir yıl içinde kadın kooperatifi sayısının da 5’ten 8’e yükseldiğini söyleyen Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu, kadın kooperatiflerinin desteklenmesiyle kent ekonomisinde canlanma başladığını vurguladı. Velioğlu, “12 kooperatif ile aktif olarak çalışmalarımız devam ediyor. Başkent Market ekibini sürekli ilçelere gönderiyoruz. 43’ü kadın kooperatiflerimizde olmak üzere toplam çalışanımızın sayısı 130’u, üreticilerden alarak marketlerimizde sattığımız ürün sayısı ise 750’yi geçti. Kırsal ağırlıklı marketçilik yapıyoruz ve bu da yerinde istihdam getiriyor. Halk Ekmek fabrikası 10 ay içerisinde 12 üretici kooperatifi ve 3 üretici birliğine 20 milyon TL üzerinde bir ödeme yaptı. Halk Ekmek olarak sloganımız üretim ve bereket” dedi.

GÜVENPARK’TAKİ HAVUZ TEMİZLENDİ

Haberin Devamı

Öte yandan ABB ekipleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nı geri dönüşümden üretilen ağaç saksılarla ve çiçekler koyarken, Güvenpark’ta da detaylı bir havuz temizliği gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!