YERLİ üreten KOBİ’ye 5 milyonluk destek

Güncelleme Tarihi:

YERLİ üreten KOBİ’ye 5 milyonluk destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:35

İthal ürünlerin yerlisini üretecek KOBİ’lere, 5 milyon liralık destek sağlanacak. KOBİ’lerin 250 milyon liralık katma değer oluşturulacağını belirten Bakan Faruk Özlü, ”İmalat sanayinde oluşan cari açık yüzde 10 azalacak” dedi.

Haberin Devamı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) cari açığın düşürülmesine yönelik özel bir destek programı hazırladı. ‘Stratejik Ürün Destek Programı’ kapsamında, yurtdışından ithal edilen ürünleri Türkiye’de yerli imkânlarla üretecek KOBİ’lere 5 milyon liraya kadar destek sağlanacak. Programın lansman töreninde konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Stratejik ürünlerin millileşmesiyle KOBİ’lerin imalat sanayinde oluşturduğu cari açık yüzde 10 azalacak” dedi. Özlü program hakkında şu bilgileri verdi:

YÜZDE 70’İ GERİ ÖDEMESİZ

“Kendi finansmanımızla, insan kaynağımızla, damgamızla, kendi ürünlerimizi üreteceğiz. Bu amaçla ithal ettiğimiz bin ürünü, bunu yapabilecek bin KOBİ ile eşleştirmek için çalışıyoruz. Bunların bir defaya mahsus tasarlama, geliştirme ve piyasaya sürme masraflarını biz destekleyeceğiz. Desteklerin yüzde 70’i geri ödemesiz, yüzde 30’u geri ödemeli olacak. Hazırladığımız projeksiyona göre 500 projenin desteklenmesiyle 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacak. KOBİ’lerin imalat sanayinde oluşturduğu cari açık yüzde 10 azalacak. KOBİ’ler 250 milyon liralık bir katma değer oluşturacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!