Yerli patates tohumu 2015’te hazır

Güncelleme Tarihi:

Yerli patates tohumu 2015’te hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 01:19

Tarım Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, yerli patates tohumu üretimi çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Tarım Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, yerli patates tohumu üretimi çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “2015’te ilk milli patates çeşidimizi çiftçimize vereceğiz. Türkiye, 2015’te ihtiyaç duyacağı patates tohumunun tamamını yurt içinde üretecek. İhracat da yapacağız” dedi.
Bitkisel üretimde en önemli unsurun tohum olduğunu, Türkiye’nin sürekli dövizle tohum almak zorunda kaldığını ifade eden Burak, şöyle devam etti:

516 BİN MELEZ

“Şimdiye kadar ürettiğimiz patates tohumları yabancıydı. Bundan sonraki aşamada yerli tohum üretmeyi hedefliyoruz. 516 bin tane melez elde ettik. Bunların arasından 2 tane seçtik ve bu sene başında tescile sunduk. Tescil aşaması devam ediyor. 2 yıl sürüyor tescil süresi. 2015 yılında ilk milli patates çeşidimizi çiftçimize vereceğiz. Her sene inşallah tescile 2 çeşit vereceğiz. Patates tohumunu Türkiye’de üreterek bu konuda tamamen bağımsız hale getireceğiz, ihracat da yapacağız”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!