Yerel ürünler Başkent Market’te

Güncelleme Tarihi:

Yerel ürünler Başkent Market’te
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2020 04:37

Ankara Halk Ekmek bünyesinde hizmet veren ‘Başkent Market’in ilk şubesi Etimesgut’ta hizmete açıldı. Ürünleri, Ankara’da üretim yapan kadın kooperatifleri ile birliklerden sağlanan ve ilk günden yoğun ilgi gören markette, koronavirüs salgını nedeniyle ateş ölçümü ve sosyal mesafe önlemi de alındı.

Haberin Devamı

Kooperatif ürünü Beypazarı kurusu, Ayaş salçası ve Çubuk turşusunun yanı sıra bakliyat, zeytin, zeytinyağı, kavurma, sucuk ve pastırma gibi birçok ürünün yer aldığı Başkent Market ile ‘Et Market’ projesinin de ilk adımı atılmış oldu. Ankara’da hayvancılıkla uğraşan çiftçilerden satın alınan büyükbaş hayvanlar kesilerek, şarküteri ve kasap reyonunda uygun fiyattan satılmaya başlandı. Polatlı’dan Kalecik’e birçok ilçede üretilen taze süt ürünlerine de yer verilen markette; kaşar peynirinden beyaz peynire, yoğurttan tereyağına kadar çok çeşitte ürün Başkentlilerle buluştu.

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK OLACAK

Kırsal kalkınmayı ve yerli üreticiyi desteklemeyi amaçladıklarını belirten Ankara Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Dervişoğlu, “Marketimizin tüm ürünlerini Ankara çevresinde kurulmuş kooperatiflerden aldık. Satışa sunduğumuz ürünlerin birçoğu da Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ürünler. Mağazalarımızın sayısını kısa sürede farklı ilçelerde yaygınlaştırarak, yerel ürünlerin satış potansiyelini yükseltmek istiyoruz” dedi.

Yerel ürünler Başkent Market’te


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!