Yeraltına otopark Saraçoğlu’nu betonlaştırır

Güncelleme Tarihi:

Yeraltına otopark Saraçoğlu’nu betonlaştırır
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 15:56

Cumhuriyetin semboller yapılarından sayılan ve Ankara’nın kalbinde yer alan Saraçoğlu Mahallesi için Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı 16 Mart’ta askıya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Hazırlanan planı ve hükümlerini değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Zemin altındaki bölümlerin hepsinin otopark olarak kullanılacağı ön görülüyor. Bu Saraçoğlu Mahallesi’ni betonlaştırmak anlamına gelir” dedi. Candan, dün düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

YEŞİL ALAN GÖRMEZDEN GELİNİYOR

“Mahallenin tamamı bir kültürel peyzaj alanı olduğu için her dokusunun, her noktasının yeşil alan potansiyeli var. Peyzaj açısından oldukça değerli bitki örtüsü ve ağaç potansiyeliyle oldukça değerli bir yer. Dolayısıyla sadece belli bir yere mahkûm edilemez. Bölgede 70-80 yıllık ağaçlar var, tescilsiz olarak addedilip alanın tamamına da 10 bin metrekarelik bir inşaat yapılması planlanıyor.

PARK ALANINA DÖNÜŞECEK

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı’nın görüşü alınmak kaydıyla, fonksiyonlar arasında bağlantı sağlamak amacıyla tüm parsellerin ve park alanlarının zemin altındaki yerlerin hepsinin otopark olarak kullanabileceği öngörülüyor. ‘Sadece yayalar için taşıt altı ve üstü için geçiş koridorları yapılabilecek’ diyor. Yani buranın tamamı otopark alanına dönüşecek. Bu durum Saraçoğlu’nu betonlaştırmak anlamına geliyor.”

BAKMADAN GEÇME!