Yer kirası kurbana yansıyor

Güncelleme Tarihi:

Yer kirası kurbana yansıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 00:00

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, üreticilerin kurbanlıklarını ucuz fiyatla satmak istediğini ancak hayvan pazarındaki yer kirasının bunu engellediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Tunç, 15 günlük yer için ortalama 20 bin lira kira bedeli ödediklerini, kira bedelinin büyükşehirlerde daha fazla olduğunu söyledi.
Belediyelerin yüksek miktarlarda kira bedeli aldığını ileri süren Tunç, “Kurbanlıklar pahalı değil. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Kurbanlıkları pahalı kılan şey, bunun bir fırsat olarak görülmesi, belediyelerin hayvan pazarlarında gösterdiği satış yerleri. Öyle rakamlar isteniyor ki sanki boğazda yalı kiralıyoruz” dedi.

Uçuk rakamlar

Havyan pazarlarında ev fiyatına yer kiraladıklarını iddia eden Tunç, “Belediyelerin pazar yeri satışları uçuk rakamlarda. 50 metrekarelik yeri iki haftalığına kiralamak istiyoruz ama çok yüksek paralara veriyorlar. O paralara ev bile alınır. 10 gün yer kiralamak için 20 milyar ödemek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da kurbanlık fiyatları artıyor” ifadelerini kullandı.
İthalat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteklemeleri ve sıfır faizli kredi imkanının üreticilerin işini kolaylaştırdığını anlatan Tunç, hayvan sayısındaki artışın sürdüğünü, EBK’nın geçen yıl 20 bin ithal kurbanlık getirdiğini ancak 2 bin tanesini satamadığını ve zarar ettiğini ifade ederek, bu yıl kurban ithalatı için herhangi bir neden kalmadığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!