Yenimahalle'ye genç dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalleye genç dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 11:54

Yenimahalle'ye genç dokunuş

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)-ULUSALGençlik Parlamentosu, Genç Dostu Adaylar, Genç Dostu Kentler kampanyası kapsamında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ı makamında ziyaret etti.
Başkan Yaşar'a çalışmalar hakkında bilgi veren gençler, Yaşar'la “Genç Dostu Belediye Başkanı sözleşmesiö imzalayarak ilçenin gençlik ihtiyaçlarına yönelik planlanacağının sözünü aldı. Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar ve yönetiminin de hazır bulunduğu ziyarette UGP ile ortak yapılabilecek çalışmalar da masaya yatırıldı.
GENÇLER ÜLKE SORUNLARI İLE İLGİLENMELİ
Yaşar, “Gençliğin ülke sorunlarıyla ilgilenmesini çok anlamlı ve yerinde buluyorum. Çünkü gençler bizim dönemimize göre ülke sorunlarına maalesef daha duyarsızlar. Bu nedenle sizleri ayrıca takdir ediyorum" dedi. Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman gençlerin önünü açacak projelere imza atıyoruz. İddia ediyorum Türkiye'de hiçbir ilçe belediyesi gençlerin önünü bu kadar açmamıştır. Gerek kültür merkezlerimiz, gerek gençlik merkezlerimiz, gerek yüzme havuzları ve spor tesislerimiz, statlarımız, kurs merkezlerimiz, parklarımız her şey gençlerimiz için. Yaptık yapmaya devam ediyoruz. Biz Yenimahalle Belediyesi olarak sizinle de üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.
Yaşar'a gençlik hizmetleri ve destekleri için teşekkür eden UGP Danışma Kurulu Üyesi İsmail Metin, 2014 yılında başlattıkları kampanya kapsamında 145 kentte 250 belediye başkan adayı ile iyi niyet sözleşmesi imzalanırken, seçim sonrasında da 69 kentte seçilen belediye başkanları ile genç dostu kent çalışması yürütüldüğünü ifade etti. Yenimahalle Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin de delege düzeyinde üye olduğu Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun kurulduğu günden bu yana Türkiye'de gençlerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımını hedefleyen çalışmalar yaptığını belirten Metin, “Ülkemizde bütüncül bir gençlik politikasının geliştirilmesi sürecine önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.
Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun Anadolu Otel Down Town'da gerçekleşen kapanış yemeğine de katılan Başkan Yaşar, burada da gençlerle bir araya gelerek, sohbet etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!