Yenimahalle’nin gündemi tohum, toprak, tarım

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’nin gündemi tohum, toprak, tarım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2021 00:41

Yenimahalle’de tarımsal üretimin yapılabilmesi ve yaygınlaştırılması için düğmeye basıldı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi ile Yenimahalle Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen ‘Tohum, Toprak, Tarım’ konulu toplantıda, sanayinin de tarıma desteği istendi. Toplantıdan satır başları özetle şöyle:

* Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: Köyler boşaldı. Üretimden, tüketim toplumuna geçtik. Bir an evvel herkes elini taşın altına koymalı ve tarım üretimi teşvik edilmeli. Yenimahalle’mizde köy zaten kalmadı. Burada ekim yapılabilen Yuva, Memlik, Karacakaya ve Susuz bölgemiz var. Buralarda yaşayan ve tarımsal üretim yapmak isteyen vatandaşımız olursa elimizden gelen desteği vermeye hazırız.
* Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atilla Çınar: Toplum olarak tarım, toprak ve gıdanın önemini pandemi sürecinde çok daha iyi anladık. Üretme kabiliyetini kaybeden milletler geleceğini kaybeder.
* OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın: Üzerimize düşen desteği tarımsal üretim için de vermeye hazırız. Bunun için gerekli donanıma da iş gücüne de sahibiz.
* Yenimahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Şimşek: En azından dağlık, eski bağ dediğimiz alanlarda ağaç yetiştirmek, dikili tarım yapmak yaygınlaşırsa, buna destek verilirse, doğru bir adım atılmış olacaktır.”
* OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci: Üretimin geliştirilmesi için bir an evvel söylemden eyleme geçilmelidir.

Haberin Devamı

Yenimahalle’nin gündemi tohum, toprak, tarım

Toplanda ayrıca Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Cem Özkan, Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksek Okulu’ndan Mete Özbaş da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!