Yenimahalle’nin projeleri yurt dışında konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’nin projeleri yurt dışında konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 11:42

Yenimahalle’nin projeleri yurt dışında konuşuldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi, Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından Fransa'da düzenlenen 3’üncü Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’ne katıldı.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 'Sürdürülebilir Kentler ve Yerel Yönetimler' başlığıyla düzenlenen organizasyona, birçok ülkeden akademisyenler katıldı. Organizasyonda Yenimahalle Belediyesi adına konuşma yapan Yüksek Şehir Plancısı Serhat Celep ve Harita Yüksek Mühendisi Gökhan Akkan, katılımcılara Yenimahalle’nin kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti.  Akademisyenlere, başta Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile Mehmet Akif Ersoy Kentsel Dönüşüm Projesi olmak üzere Yenimahalle’nin tüm kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Celep ve Akkan, projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Projenin devam ettiğini söyleyen Gökhan Akkan, “Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projemiz 67 hektarlık alanda 26 hektarlık konut alanı barındıran ve yaklaşık 4 bin konutun yer alacağı bir proje. Bittiğinde 13 bin kişinin yaşayabileceği bir yer olacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ise 47,3 hektarlık alanda 21,7 hektarlık konut alanı barındıran 3 bin 700 konutun yer aldığı bir proje.  Şu anda içerisinde 12 bin kişi yaşamaktadır” dedi.

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde belediyenin rolünden bahseden Serhat Celep ise, “Yenimahalle Belediyesi olarak bizim projelerimizde önceliğimiz halkın talebidir. Halkın yararına olmayan hiçbir işe imza atmayız. Önce hak sahiplerinin taleplerini dinleniriz. Bu yüzden de halk bizzat sürecin içerisinde yer alır. Belediyemiz ise gerek yasal yönden gerek inşa yönünden yapmakla yükümlü olduğu yatırımları yaparak kolaylaştırıcı rol üstlenmektedir” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!