Yenimahalle’de engelliler için farkındalık maçı yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de engelliler için farkındalık maçı yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 12:24

Yenimahalle’de engelliler için farkındalık maçı yaptılar

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi’nin görme Engelliler Futbol Takımı ile U-19 takımı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla empati maçı gerçekleştirdi.
Batıkent İnönü Semt Sahası’nda düzenlenen maça, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Kıvanç Hürdoğan, Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Erol Erdim, Türkiye Körler Vakfı Başkan Yardımcısı Erol Aydın, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Birgül Bek, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri izledi.
‘ENGELLİLERİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRACAK HER PROJEYE DESTEK OLDUK’
“Engelli, engelsiz herkes yaşamın bir parçası” diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi: “Kimin ne zaman engelli olacağını yüce Allah’tan başka kimse bilemez. Onun için bizim toplum olarak görevimiz engelli, engelsiz ayrıştırmadan kentlerde yaşamı kolaylaştırmaktır. Engelli, engelsiz tüm bireylerin yaşamaktan mutlu olduğu kentleri oluşturmaktır. 10 yıl önce göreve geldiğimde sanki ilçemizde hiç engelli vatandaşımız yaşamıyormuş gibi engellilerle ilgili tek bir yatırım veya proje devralmadım. İlk işimiz engelliler birimini kurmak, başına da engelli bir kardeşimizi koymak oldu. İlçemizde ne kadar engelli vatandaşımız var, engel grupları, yaşları, meslekleri, ekonomik durumları nedir tespit ettirdik. O gün bugündür de onların yaşamını kolaylaştıracak her projeye destek olduk, her yatırımımızı onları da düşünerek hayata geçirdik.”
'HİÇBİRİMİZ ENGELLİ OLMAK İSTEMEYİZ'
Hiçbir çocuğun dünyaya engelli olarak gelmek istemediğini ifade eden Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Erol Erdim de, “Şu yaştan itibaren de hiçbirimiz engelli olmak istemeyiz. Ama maalesef engelli çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız var. Bize düşen onların sosyalleşmesini sağlamak, onların bizim gibi bir fert olduğunu tüm topluma öğretmektir” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!