Yenimahalle Kent Konseyi Kuşadası'nda dönem başkanlık görevini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Kent Konseyi Kuşadasında dönem başkanlık görevini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 11:51

Yenimahalle Kent Konseyi Kuşadası'nda dönem başkanlık görevini yaptı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Kent Konseyleri Platformu Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi ev sahipliğinde toplandı. Platform üyesi 47 kent konseyinin katıldığı toplantıda Yenimahalle Kent Konseyi'ni, Başkan Atila Çınar ve Genel Sekreter Selçuk Sarıkaya temsil etti. Türkiye Kent Konseyleri Platformu 17. Genel Kurulu'nda Dönem Başkanlık görevini devralan Yenimahalle Kent Konseyi, 18. Genel Kurul'da Dönem Başkanlık görevini Kuşadası Kent Konseyi'ne devretti.
Kuşadası Kent Konseyi Başkanı İsmail Tezgel, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın açılış konuşmasının ardından 18. Genel Kurul çalışmalarına devam edildi.
Genel Kurul'un birinci gününde davetli konuşmacı Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, “Kent Konseylerinin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileriö başlıklı sunumunu yaptı. İkinci gün ise, Genel Kurul'a katılan delegeler söz alarak çalışmalarını, planladıkları projeleri ve karşılaştıkları sorunları dile getirdi.
SOHUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI
Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye Kent Konseyleri Platformu 18'inci Genel Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede ülkemizin bir bütün olarak her köşesinde yaşayan yurttaşların din, dil, ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin barış içinde, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayalı, terör, şiddet ve baskıdan uzak bir ortamda yaşam hakkının bulunduğuna ve bu hakkın korunmasının devletin görevi olduğuna değinildi. “12 Kasım 2012'de çıkarılan ve kamuoyunda bütün şehir yasası olarak bilinen 6360 sayılı yasa ile belediyelerin gelirleri ve yetkileri yüksek oranda azalmıştırö denilen bildirgede, merkezi yönetim tarafından nüfus oranlarına göre belirlenen ve paylaştırılan bütçenin, yaz-kış nüfus dengesizliğinin yaşandığı özellikle turizm ilçelerine özel statü verilerek yeniden düzenlenmesi vurgulandı. Her türlü ölçekli imar planları için belediyelerden, kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarından görüş alınması gerektiği belirtilen bildirgede, enerji üretim tesisleri, maden ve taş ocakları için kaldırılan Çevresel Etki Değerlendirmesi raporlarının yeniden istenmesi gerektiğine dikkat çekildi. Son olarak Köy Enstitülerinin kuruluş yıl dönümüne denk gelen Türkiye Kent Konseyleri 18. Genel Kurulu'nda, çağdaş ve bilimsel bir eğitim sisteminin ülkemizde yeniden gündeme alınması gerektiği kaydedildi.
FOTODĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!