Yenimahalle’den ‘gazoz’ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’den ‘gazoz’ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 00:00

Gazoz fabrikası, bahçesinde yaklaşık 30 bin şişe gazozu bırakarak kapısına kilit vurdu.

Haberin Devamı

Çalışmayan bir fabrikasının bahçesinde bulunan günü geçmiş gazozları içen çocukların hastalanması üzerine Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ‘gazoz operasyonu’ düzenledi. Yaklaşık 30 bin şişe gazoz imha edildi.

Yenimahalle Aşağı Yaylalar Mahallesi’nde yer alan bir gazoz fabrikası, bahçesinde yaklaşık 30 bin şişe gazozu bırakarak kapısına kilit vurdu.
Geçtiğimiz haftalarda fabrika bahçesini keşfeden çocuklar, günü geçmiş gazozları içmeye başladı. Kendisini kötü hissettiğini söyleyen çocuklardan birisi ailesinin sıkıştırması üzerine gizli gizli gazoz fabrikasına girdiklerini itiraf etti. Bunun üzerine aileler durumu Aşağı Yaylalar Muhtarı Mevlüt Cengiz’e bildirildi. Cengiz ise bir dilekçe ile Yenimahalle Belediyesi’ne başvurdu.

Tüketim tarihi geçmiş

Haberin Devamı

Şikayet üzerine Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, fabrika bahçesine gelerek asitli içecekleri kontrol etti. Yapılan kontrollerde gazozların son tüketim tarihinin geçtiği ortaya çıktı. Yaklaşık 30 bin şişe, düzenlenen ‘gazoz operasyonu’ ile zabıta ekiplerince imha edilmek üzere toplandı.

Yıkım kararı çıkacak

Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, mahalle sakinlerinin duyarlı davranmasıyla olası zehirlenme olaylarının önüne geçildiğini belirtti. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre mülkiyeti kayıplara karışan işletmecilere ait olan fabrika için yıkım kararının çıkartılacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!