Yenimahalle’de ‘Yedi iklim’ esti

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de ‘Yedi iklim’ esti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2010 00:00

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı proje kapsamında kurulan ‘Yedi İklim’ orkestrası ilk konserinde büyük ilgi gördü.

YENİMAHALLE İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Yedi İklim Anadolu” adlı proje kapsamında 850 kişilik bir orkestra seyircilere coşkulu anlar yaşattı. 250 öğrenciden oluşan orkestra ve 600 öğrenciden oluşan koroyu 40 müzik öğretmeni özverili bir çalışmayla konsere hazırlarken, orkestra şefliğini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu üyesi Erkan Efe yaptı.

Büyük konser 28 Mayıs’ta

Orkestra, dinleyenlere seslendirdikleri türkülerle müzik şöleni yaşattı. Orkestra şefi Erkan Efe, orkestrayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yedi İklim Anadolu” Koro ve Orkestrası repertuvarında türküler tamamen eldeki enstrümanlar göz önünde bulundurularak orkestra mantığı ile seslendirilmektedir. Gerek bu yönü ile, gerekse repertuarın tamamının öz kültürümüzü yansıtması ve türkülerin batı müziği armoni kurallarına göre düzenlenmiş hallerinin ilk kez seslendirilecek olması yönü ile Türkiye’de öğrenci orkestraları düzeyinde bir ilk olmaya adaydır. Büyük konserimizi 28 Mayıs’ta Türkiye Voleybol Federasyonu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!