Yenimahalle, Avrupa'da rotayı EHF'ye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle, Avrupada rotayı EHFye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 13:45

Yenimahalle, Avrupa'da rotayı EHF'ye çevirdi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KADINLAR Hentbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayıp, ülkemizi EHF Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Yenimahalle Belediyespor, yoluna EHF Kupası'nda devam edecek. Ön eleme turunda ölüm grubuna düşen Yenimahalle Belediyespor, çıktığı 2 karşılaşmada bir mağlubiyet bir galibiyet alarak grubunu 3. sırada tamamladı ve EHF Kupası'na gitme hakkı kazandı.

Mavi beyazlılar, EHF Şampiyonlar Ligi Ön Eleme 1. grup ilk maçında ev sahibi Norveç temsilcisi ve bir ekol takım olan Glassverket'le karşı karşıya geldi. Norveç'in Drammen kentinde oynanan müsabakayı Karadağlı Jelena Vujacic, ve Andjelina Kazanegra yönetti. Mücadelenin ilk yarısını 15-9'la geçen Norveç ekibi karşılaşmadan 34-23 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından EHF Şampiyonlar Ligi'nden elenen Yenimahalle Belediyespor, Hollanda ekibi Sercodak Dalfsen ile üçüncülük maçına çıktı. Norveç'in Drammen kentinde oynanan ve Karadağlı hakem ikilisi Jelena Vujacic, Andjelina Kazanegra'nın yönettiği müsabakanın ilk yarısını Yenimahalle 17-12 önde bitirdi. Karşılaşmadan 31-22 galip ayrılan Ankara temsilcisi bu sonucla grubunu üçüncü sırada tamamlayarak Avrupa'da yoluna EHF Kupası'nda devam etme hakkı kazandı.

İYİ SKORLAR ALACAĞIMIZA GÜVENİMİZ TAM

Turnuvayı değerlendiren antrenör Serdar Eler, "EHF kupasının 3. turundan devam edeceğiz bu maçlar da kasım ayında olacak. Bu kupada Ankara'yı ve ülkemizi en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz. Bize güvenip destek olan başta Fethi Yaşar ve yardımcılarının yanı sıra tüm sevenlerimizi mahcup etmeyecek skorlar alacağımıza güvenimiz tam." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!