Yenimahalle altyapıya kilitlendi

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle altyapıya kilitlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 14:26

Yenimahalle altyapıya kilitlendi

Haberin Devamı

ANKARA(DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi sıcak yaz günlerini fırsat bilerek altyapı çalışmalarına hız verdi.İlçenin dört bir yanında adeta alt yapı seferberliği ilan eden belediye ekipleri 2016 yılı hedeflerini ilk 7 ayda ortalama yüzde 60 gerçekleştirdi. Sıcağa rağmen vites küçültmeyen ekipler hemen her sokağı abluka altına aldı.

İlçenin altyapı ve üstyapı alanında kusursuz olması için dört koldan çalışan Yenimahalle Belediyesi, hedefe kilitlendi. Bugünlerde Batıkent, Turgut Özal Mahallesi ve Şentepe’de çalışmalara ağırlık veren Fen İşlerine bağlı 381 personel yoğun bir mesai yapıyor.

2016 yılında 85 bin ton asfalt serimi, 60 bin metre bordür, 200 bin metrekare yol açımı, 70 bin metrekare tretuvar, 200 bin metreküp malzemeli bakım, 200 bin metreküp hafriyat alımı ve 200 bin metrekare alan düzenlemesi hedefi koyan Yenimahalle Belediyesi, Ocak ayından bu yana yüzde 60 oranında hedefini gerçekleştirdi. 381 personel ve 51 iş makinası ve 88 kamyon ile Yenimahalle halkına hizmet veren belediye, engelliler için de kaldırımlarda çeşitli düzenlemeler yapıyor.

Gündüz 40 dereceyi aşan sıcaklara rağmen asfalt çalışmalarına ara vermeden devam eden belediye ekipleri, bölgedeki sokakları da tek tek gezerek ihtiyaçları tespit ediyor.

İlçe genelinde 85 bin ton asfalt atılacağını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, " Yenimahalle’de asfaltlanmamış sokak bırakmayacağız. İlçe genelinde yürüttüğümüz planlı çalışmalarımızın ayağı çamura değmeyecek. Kent yaşamının kolaylaşması ve yapılanmanın standartlara uygun hale gelmesi için gece gündüz Yenimahalle’nin her yerinde çalışıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!