Yenilenin işi zor

Güncelleme Tarihi:

Yenilenin işi zor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 17:10

Gençlerbirliği 30 puanla ateş hattının bir basamak üzerinde, Osmanlıspor ise 29 puanla düşme hattının tam ortasında. 2 takımın teknik ekip ve oyuncularını büyük bir sinir harbi bekliyor.

Haberin Devamı

Ankaragücü, Süper Lig vizesini, uzatma anlarında yediği şanssız golle erteledi ancak kaybedilmiş çok fazla bir şey yok. Fikstür avantajı, hala sarı-lacivertlileri bir adım önde tutuyor.

ÖZGÜR ŞAHİNER: SATRANÇ GİBİ DERBİYE HAZIRLANIN. TEKNİK ADAMLAR STRATEJİK HAMLELER İLE RAKİBİNİ YENMEYİ PLANLARKEN, YAN MASALARDAN ÇIKACAK SONUCU DA MERAKLA BEKLİYOR OLACAK. 

DENİZ GÜREL: GENÇLERBİRLİĞİ'NİN LİGDE KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. OSMANLI ÖNÜNDE ÖZELLİKLE İKİNCİ YARIDAKİ YÜKSELEN PERFORMANSIYLA FAVIRİ GENÇLER 

CEYHUN ERİŞ: OSMANLI’NIN GERİ DÖNÜŞLE ALDIĞI PUAN, MORAL VERSE DE OYNAYACAKLARI MAÇIN G.BİRLİĞİ İÇİN DE NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU UNUTMAMALILAR. FAVORİM KİM DERSENİZ, GENÇLER DERİM.

FATİH TEKECİ: ÖZAT’TAN YİNE SÜRPRİZ BİR 11 BEKLİYORUM. HÜCUM HATTINI ZENGİN TUTUP, İLK DAKİKADAN İTİBAREN OYUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ ELE GEÇİRMEYİ VE ERKEN GOL BULMAYI İSTEYECEKTİR.

Haberin Devamı

 Futbol Masası 17 Nisan soruları

1- Ümraniye maçındaki A.Gücü’nü nasıl buldunuz. Kartal, 1 puan da yeterli dedi. Son 3 haftaya girerken, yarışın ipi elinde olmayan A.Gücü’nün şansı size göre nedir?
2- Gençler, G.Saray’ı yenerken gol yemedi. O maçtan daha çok savunmacı ile oynadığı Kayseri’de ise kalesini koruyamadı. Özat ve takımın derbi performansı nasıl olur ?
3- Osmanlıspor, kritik maçın ikinci yarasındaki müthiş geri dönüşüyle, hem önemli bir puan hem de moral kazandı. Bu sonuç derbi maçına ne şekilde yansır?

Özgür ŞAHİNER

TAPUYU ALMALI

Ankaragücü’nün uzun süre eksik oynarken değil de rakipten de oyuncu atıldıktan sonra golü yemesi tuhaftı. Mağlup durumdayken berabere kalıp bir puan almak iyidir de önde iken aynı şeyleri söylemek zor. Yarışın ipi belki Ankaragücü’nün elinde değil fakat fikstürünün kolaylığı, ibreyi lehine çevirmiş durumda. Gazişehir de formu ve konumu ile Başkent’e iddialı geliyor. Tam bir final izleyeceğiz. Seyirci ve saha avantajı A.Gücü’nde. 3 puan Süper Ligin tapusu olur. A.Gücü’nün burada fişi çekeceğini düşünüyorum.
TESTİ KIRILIR

Gençlerbirliği G.Saray karşısında, topla yüzde 26 oranında oynadı, isabetli pasta rakibin çok gerisinde kaldı. Ancak oyuncuların büyük maç motivasyonu, hızlı hücum etkinliği ve rakibin aldığı risk golü getirdi. Kayseri’de aynı taktik işlemedi, sistem ilk yarıda arıza yaptı. 2. yarı her şey farklıydı, bu kez de süre yetmedi. Derbi, hem Özat hem de takım için büyük bir test olacak, baskıyı daha fazla hissedecekler. Rakiplerin alacağı sonuçlar da çok önemli. Onların galibiyeti durumunda, derbi beraberliğinde iki testi de kırılır. Kazanan, hesabını yeniden yapar.

Haberin Devamı

KARAKTER KOYDULAR

Osmanlıspor’un son dönemde belli bir çizgiye geldiği ortada. Fenerbahçe maçı öncesinde bir serileri vardı. O maçın ilk yarısında güçlü rakipleri ile başa baş oynadılar. Trabzon’a karşı da maçın ikinci yarısında sahaya bir karakter koydular. Kaybedeceksek çarpışarak kaybedelim dediler. Bu sonuç, onlara özgüven aşılayacak. Moral olarak iyiler ancak savunmadaki savrukluk başlarına iş açabilir.

Deniz GÜREL

 

3 MAÇTA 9 PUAN

Ankaragücü oynaması gerektiği gibi oynadı. En büyük rakibine karşı 70 dakika 10 kişi oynamak kolay değil. Geçen hafta “Ankaragücü yenilmez” derken bu konsantrasyonu ve isteği tahmin etmiştim. Ama futbol böyle bir oyun. “İşi bitirdim” derken gol geliveriyor. 3 maçtan 9 puan alabilirlerse direkt çıkarlar. 2 hafta sonra Rize, Ümraniye’ye kaybetmez. Başka kayıplar da olur. Bence ip Ankaragücü’nün elinde. 3 maçta 9 puan, “Süper Lig” demek...
GENÇLER AĞIR BASIYOR

Haberin Devamı

Elbette Galatasaray maçındaki konsantrasyonla Kayserispor maçındaki bir olmaz. Deplasmandaki maçta daha atak futbol oynadılar ve arkayı boş bıraktılar. Kolay, biraz da şanssız goller yedi Gençler. 10 dakika daha olsa belki de skoru 4-3 yapabilirlerdi. Gençlerbirliği’nin ligde kalacağını düşünüyorum. Osmanlı önünde özellikle ikinci yarıdaki yükselen performansıyla favori bana göre Gençler. Galibiyeti bilmem ama yenilmezler.

BERABERLİK İYİ SONUÇ

Osmanlıspor kadro yapısı düşünüldüğünde düşmemesi gereken bir takım. Bunu daha önceden de söyledik. Akhisar’dan, Sivas’tan ya da Göztepe’den kalite olarak eksiği yok. Geriden gelip beraberliği yakalamak Trabzon gibi bir takıma karşı bu kalitenin göstergesi zaten. Tam “Bitti” derken bu sezon umutları korudu Osmanlı. Gençler maçında hem yerler hem atarlar. Gençler daha takım görüntüsü içinde. Kazanmaları bence zor beraberlik iyi sonuç.

Haberin Devamı

Ceyhun ERİŞ

AVANTAJ A.GÜCÜ’NÜN

ANKARAGÜCÜ maça iyi başladı ve golü de çok erken buldu. Golü atan Putsila’nın, 22. dakikada kırmızı kart görmesi, ilk yarı için takımda negatif etki yapmadı. Ancak ikinci yarı Ümraniyespor’un baskılı oyunu, Ankaragücü’nü kendi sahasına çekilmek zorunda bıraktı. Her şeye rağmen, şu anki durumda alınan bir puanın öneminin, önümüzdeki haftalarda daha belirleyici olacağını düşünüyorum. 3 haftadır söylediğim gibi, Ankaragücü’nün Süper Lige çıkacağına yürekten inanıyorum.

KADERİ KENDİ ELİNDE

Kayserispor maçı için Gençlerbirliği adına söylenecek ilk şey, çok fazla savunmacı oyuncu ile oynamak önemli değil. Önemli olan doğru oyunu, doğru oyuncularla oynamak. Ankara derbisi öncesinde Ümit hoca, gerekli dersi çıkarmıştır diye düşünüyorum. Kırmızı-siyahlılar, son haftalarda istikrarsız bir tablo çiziyor. Buna rağmen, lige tutunmaları hala kendi ellerinde. Bu da Gençlerbirliği için çok önemli bir avantaj.
FAVORİM GENÇLER
m OSMANLISPOR’un zorlu müsabakadaki geri dönüşü, gerçekten de övgüyü hak ediyor. Ancak, hala zor maçları devam ediyor ve hafta sonunda, Gençlerbirliği ile derbi karşılaşmasına çıkacaklar. Her ne kadar Trabzonspor’dan aldıkları puan ve geri dönüş performansı moral verse de oynayacakları bu maçın rakipleri Gençlerbirliği için de ne kadar önemli olduğunu unutmamalılar. Favorim kim derseniz, Gençlerbirliği derim.

----

Haberin Devamı

FATİH TEKECİ

3 HAFTAYA KALP DAYANMAZ


Ankaragücü’ne final niteliğindeki bu önemli maçta 1 puanı getiren, ancak 2 puanı İstanbul’da bırakan, henüz 22. dakikada kırmızı kart gören Putsila’dır. A.Gücü’nün gol atıp, tam da ritmini yakaladığı dakikalarda eksik kalması, maçın hikâyesini tamamen değiştirdi. Özellikle 2. yarı kendi yarı sahasına mahkûm oldu. Artık A.Gücü, elinden kaçırdığı Ümraniyespor’un puan kaybını beklemek zorunda. Sarı-lacivertlilerin avantajı, 3 maçın ikisinin Ankara’da olması ve 33. haftadaki Ümraniye-Çaykur Rizespor maçı. Yani, bu üç haftaya kalp dayanmaz.

SÜRPRİZ 11 BEKLİYORUM

Gençlerbirliği, 1 puanın hayati önem taşıdığı haftada Kayseri’den eli boş döndü. Ama, hırs ve istek anlamında iyi bir görüntü verdi. Bu hafta, Ankara takımları için dananın kuyruğu kopacak. Gençlerbirliği de Osmanlıspor da 1 puana razı olmaz, olamaz. Ben, Ümit Özat’tan yine sürpriz bir 11 bekliyorum. Hücum hattını zengin tutup, ilk dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü ele geçirmeyi ve erken gol bulmayı isteyecektir. Osmanlıspor’un hızlı hücumlarını orta alanda engelleyebilirse, galibiyete daha yakın taraf Gençlerbirliği olur.

TÜNEL ÖNCESİ SON ÇIKIŞ


Osmanlıspor-Trabzonspor karşılaşması haftanın seyir zevki en yüksek, en gollü maçıydı. Geride kalan haftada Gençlerbirliği maçında 5, Osmanlıspor maçında ise 6 gol izledik. Bu da bize, bu haftaki Ankara derbisinin kıran kırana geçeceğinin sinyalini veriyor. Osmanlıspor’un en büyük kozu, hızlı hücuma çıkabilmesi. Serdar Gürler, Umar Aminu, Cikalleshi ve Musa Çağıran’a ‘4 derbişörler’ olarak büyük iş düşüyor. Osmanlıspor için artık tünelden önceki son çıkış. Çünkü, tünelde Başakşehir ve Beşiktaş Osmanlıspor’u bekliyor.

 Başkent’te 3 derbi heyecanı olacak mı?

Süper Ligde son 5, Birinci Ligde ise son 3 haftaya girdik. İki kulvarda hem şampiyonluk yarışı hem de lige tutunma mücadelesi hiç bu kadar çekişmeli, hiç bu kadar heyecanlı olmamıştı. Son sezonlarda, bu kadar çok sayıda takım, yarışın içinde kalıp, son düzlüğe girmemişti.Ankara için iki kulvarda iki farklı heyecan söz konusu. Süper Ligdeki ekipler; Gençlerbirliği ve Osmanlıspor kümede kalmak, Ankaragücü ise futbolun bir numaralı vitrinine çıkmak için çaba harcıyor. Geniş açıdan bakınca, karşımızda farklı bir tablo da duruyor aslında. Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, bir mucizeyi gerçekleştirip, ikisi birden lige tutunur, Ankaragücü de bir üst ligin biletini alırsa, gelecek sezon, Süper Ligde 3 derbi izleme şansı bulacağız. Kimse böyle bir şey olsun istemez ancak, iki takım ligden düşer, Ankaragücü de Süper Lige çıkamazsa, bu kez, 3 başkent derbisine Birinci Futbol Liginde tanıklık etmiş olacağız. Futbolu cazip kılan, saha içindeki mücadelenin yanı sıra, taraftarları bu tür matematik hesaplarının içine sokması olmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!