Yeniden bir çıkış zamanı

Güncelleme Tarihi:

Yeniden bir çıkış zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2021 00:33

Ligde tehlike hattının içinde yer alan sarı-lacivertliler, Türkiye Kupası finalisti rakibi karşısında hata yapmak istemiyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 16.0’da başlayacak maçı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 32. haftasında bugün başkentte Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Ali Palabıyık yönetecek. Başkent ekibinde gördüğü kart nedeniyle cezalı duruma düşen Atila Turan bu maçta forma giyemeyecek. Fredrich, Atakan ve Şahverdi’nin de oynama şansı az görünüyor.
Süper Lig’de 28. haftada Galatasaray’ı 2-1 sonraki hafta Fatih Karagümrük’ü 1-0 ve 30. haftada ise Göztepe’yi 3-0 mağlup eden MKE Ankaragücü, 3 haftalık bu çıkışını 31. hafta maçında Trabzonspor’a deplasmanda 4-1 yenilerek sürdürememişti.
Başkent temsilcisi, oynadığı 29 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 16 mağlubiyet yaşadı. Topladığı 29 puanla ligde 18. sırada yer alan MKE Ankaragücü, Antalyaspor’u yenerek küme düşme hattından uzaklaşmayı hedefliyor.

UZUN ZAMANDIR İÇERDE YENEMİYOR

Antalyaspor’u konuk ettiği son 6 Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü (1 beraberlik - 5 yenilgi), rakibini Kasım 2006’dan bu yana sahasında mağlup edemiyor.
Ankaragücü’ne rakip olduğu son 13 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Antalyaspor (9 galibiyet - 3 beraberlik) bu karşılaşmaların tamamında gol attı.
Sahasında oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Ankaragücü, üst üste üç galibiyeti en son Nisan-Mayıs 2009 arasında Hikmet Karaman yönetiminde aldı.
Süper Lig’de oynadığı son 8 dış saha maçının sadece birini kaybeden Antalyaspor, tek yenilgisini son karşılaşmada aldı (0-4 Alanyaspor) Kırmızı-beyazlılar, Ekim 2020’den bu yana üst üste iki deplasman mağlubiyeti almıyor.
Ankara takımlarına konuk olduğu son 8 Süper Lig maçını kaybetmeyen Antalyaspor, bu karşılaşmaların beşinde kalesini gole kapattı. Antalya ekibi, son başkent yenilgisini Nisan 2016’da Osmanlıspor’dan aldı (0-3)

STELİOS KİTSİOU’NUN ŞANSI TUTUYOR

Ankaragücü bu sezon ilk golü yediği hiçbir Süper Lig maçını kazanamazken (3 beraberlik - 12 yenilgi); Antalyaspor açılışını yaptığı hiçbir karşılaşmadan mağlup ayrılmadı (6 galibiyet - 6 beraberlik)
Ankaragücü’nün Süper Lig’de Antalyaspor’a attığı son 3 golde de Stelios Kitsiou’nun payı var (1 gol - 2 asist)
Fredy Ribeiro, Antalyaspor’un deplasmanda attığı son 4 golün üçüne doğrudan katkı sağladı (1 gol - 2 asist) Bu sezon 8 lig golünde pay sahibi olan Ribeiro (3 gol - 5 asist) daha önceki iki sezonun toplamında ulaştığı sayıyı (3 gol - 4 asist) geride bıraktı.
Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın Süper Lig kariyerinde Antalyaspor’dan (7) daha fazla mağlup ettiği sadece iki rakibi var: Gaziantepspor (13) ve Trabzonspor (9)
Hikmet Karaman’ın çalıştırdığı takımlara karşı 10 Süper Lig galibiyeti alan Ersun Yanal (3 beraberlik - 5 yenilgi), teknik direktörlük kariyerinde hiçbir meslektaşını daha fazla mağlup edemedi.

Kadrolar:

Ankaragücü

Haberin Devamı

KORCAN
KİTSİOU
SARLİJA
KULUSİÇ
PİNTO
SABA
İBRAHİM
ENDRİ
ALPER
PAİNTSİL
BÖRVEN

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Antalyaspor:

BOFFİN
BÜNYAMİN
KUDRIASHOV
VEYSEL
EREN
DOĞUKAN
NURİ
HAKAN
RIBEIRO
AMİLTON
PODOLSKI

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Stat: Eryaman
Hakem: Ali Palabıyık
Saat: 16.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!