Yeni yöntem hipnoterapi

Güncelleme Tarihi:

Yeni yöntem hipnoterapi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2007 00:00

Tüm dünyada tıp alanında yaygın biçimde kullanılan Hipnoterapi bir çok soruna için çözüm olabiliyor. Aile Hekimi ve Hipnoterapist Ofelya Cabral depresyondan sigarayı bırakmaya, kilo vermeden ÖSS’ye hazırlanmaya kadar birçok uygulama yapılabildiğini belirtiyor.

DÜNYA’nın dört bir yanında tedavi amaçlı kullanılan hipnoterapi Türkiye’de henüz çok yeni. Aile Hekimi ve Hipnoterapist Ofelya Cabral, "Hipnozla istenmeyen alışkanlıklarımızdan hipnoz yardımıyla kurtulunabiliniyor" dedi. Hipnozu yapma yetkisinin yalnızca doktor ve diş hekimlerinde olduğunun altını çizen Cabral "Hipnoterapiyle panik atağa ve sigaraya bir günde son verilen klinikte eğitsel hipnozla öğrenciler sınavlara da hazırlanıyor" dedi. Hipnoz’un alternatif tıp olmadığının altını çizen Cabral, "Hipnoz tıbbın bir dalı" dedi. Cabral şunları anlattı:

HİPNOZ TIBBIN BİR DALI

"Dünyanın dört bir yanında, psikolojik rahatsızlıkların teşhis ve tedavisinde yaygın olarak kullanılan tıbbi yöntem olan hipnoz ile istenmeyen alışkanlıklardan kurtulunabilir. Tıbbi alanda kullanılan hipnoz tıbbın bir dalı. ABD’de 1874’ten beri kullanılıyor. Türkiye’de ise çok yaygın değil tıp alanında hipnoterapiyi kullanan beş kişi var.

BİR GÜNDE SİGARAYA SON

Araştırma için bu yaz Afrika’ya gidiyorum. Birkaç pilot okulda bir grup öğrenciye kendi kendine hipnoz yaptıracağım. Diğer gruptaki öğrencilerle başarıları karşılaştırılacak. Bu daha önce yapılarak kanıtlanmış bir araştırma. Bana gel Ankara’da Elazığ’da, Urfa’da yap böyle bir araştırma deseler oraya da gier yaparım. Ama bize yurtdışından teklif geliyor.

Hipnozu tedavi için kullanıyorum ve iyi seçilmiş vakalarda başarı yüzde 95 sonuçların da kalıcı. Bir günde sigarayı bıratırarak ve panik atağı tedavi ediliyor.

EĞİTSEL HİPNOZLA ÖSS BAŞARISI

Maalesef çocuklarımızın yaşamlarındaki yol ayırımları sınavlarla belirlenmiş durumda. Hipnoz, çalışma alışkanlıklarını, hafıza ve konsantrasyonu geliştirmede yardımcı bir araçtır. Çocuklarımızı OKS, LGS ve ÖSS’ye hazırlarken hipnozdan faydalandığımız durumlarda, genellikle çalışkan olup sınavda stresle başa çıkamayan veya çalışma motivasyonu ve çalışma alışkanlığı olmayan, dikkati dağılan çocuk ve gençlerimizde sonuçlar yüz güldürücü. Eğitsel hipnoz uyguladığımız ÖSS’ye hazırlanan 74 öğrencimizin 72’si istediği yere girdi. İkisi de üniversiteyi kazandı ancak çok istedikleri bölümler değildi. Beynimiz bilgisayar gibi coğrafyayı anlayan matematiği de anlar. Ben matematikten anlamıyorum demek yanlış çünkü anlamamızı sağlayan öğretmenini sevmemek gibi zihnimize koyduğumuz bloklar var. Hipnozla biz bu blokları kaldırıyoruz."

HİPNOZLA İLGİLİ YANLIŞ BİLİNENLER

"Hipnoz, bilinçli dikkatin belli bir konuya odaklanması ve aslında günlük yaşamımızın bir parçasıdır" diyen Cabral, "Mesela hoşunuza giden bir şarkıyı dinlerken olduğu gibi dikkatinizin odaklanmasıdır. Çoğu kişi Tıbbı Hipnoz’u, sahne hipnozu veya filmlerde gördükleri hipnoz sahneleriyle karıştırırlar. Hipnoz ve hipnoterapi hakkındaki yanlış inanışlar ise: "Bir kişi hipnozdayken ona istemediği şeyler yaptırılabilir veya söylemek istemediği konularda konuşturulabilir." Kişi hipnoz altındayken, karakterine kişilik yapısına uymayan hiçbir telkini yerine getirmez. "Hipnozdaki kişi uykudadır, bilinçsizdir." Hipnoz altındaki kişi uyanık ve farkındadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!