Yeni yıla güvenle girdik

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıla güvenle girdik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2022 00:48

Ankara’da yılbaşı gecesi 16 bin 200 polis ve 3 bin jandarma olmak üzere 19 bin 200 kolluk kuvvetiyle güvenlik önlemi alındı. Kent sakinleri 2022’yi eğlenerek karşıladı.

Haberin Devamı

Başkentte yeni yılın gelişini kutlamak isteyen vatandaşlar, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ve Tunalı Hilmi Caddesi’nde toplandı. Kentlilerin kutlamalar için bir araya geldiği alanlara çıkan bazı yollar trafiğe kapatılırken, güvenlik güçleri yoğun önlemler aldı. Bu alanlara girişlerde üst araması ve GBT sorgusu yapan ekipler, olası bir aksaklığın yaşanmaması için de kutlamalar bitene kadar uygulama gerçekleştirdi. Gar, AŞTİ, havalimanı, AVM’ler, 7 merkez olmak üzere 18 ilçe, halkın yoğun olduğu cadde, sokak, meydanlar yılbaşında kontrol altında tutuldu. Ekipler, 62 uygulama noktasında huzuru sağladı. Kent genelinde geniş çaplı güvenlik tedbirleri alındı.

Yeni yıla güvenle girdik


VALİ ŞAHİN DENETİMDE

Ankara Valisi Şahin, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul’la birlikte Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki trafik uygulama noktasını ziyaret etti. Emniyet güçlerinin yeni yılını kutlayan Vali Şahin, “Pandemi ve bu yıl çektiğimiz birtakım sıkıntıları inşallah önümüzdeki sene yaşamayız. Bugün sizin de izlediğiniz gibi Ankara’nın değişik noktalarında hem polisimiz hem jandarmamız çok ciddi tedbirler aldı. Amacımız vatandaşımızın yeni yıla huzurla, sağlıkla mutlu bir şekilde girmesi. Bu akşamın güven içerisinde tamamlanmasıdır. Bütün tedbirlerimiz buna yöneliktir” dedi. 

Yeni yıla güvenle girdik


ATLI VE KÖPEKLİ POLİSLER DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Haberin Devamı

Kızılay’da toplanan kalabalığın güvenliğini Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Atlı Polis Grup Amirliği ile Köpek Eğitim Merkezi polisleri sağladı. Atlı ve köpekli polisler, vatandaşlardan da ilgi gördü, birçok vatandaş polislerle fotoğraf çektirdi.

Yeni yıla güvenle girdik


ATEŞ ADAMLAR NÖBETTEYDİ

Haberin Devamı

Yeni yıla görev başında giren Ankara İtfaiyesi ekipleri, 2022’nin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu. İtfaiye çavuşu Orhan Çınar, “2021’de orman yangınları ve sel felaketleri meydana geldi, üzücü olaylarla karşılaştık. Allah’a şükürler olsun bu doğal afetler sona erdi” dedi. İtfaiye eri Zafer Varol, “Yeni yıl herkes için hayırlı olsun” diye konuştu.

Yeni yıla güvenle girdik

Polis ekipleri Kızılay’a açılan caddeler ve ara sokaklarda güvenlik noktaları oluşturdu. Alana giren vatandaşların üst ve çanta araması gerçekleştirdi.

Yeni yıla güvenle girdik

Saatlerin 00.00’a yaklaşmasıyla birlikte Kızılay’da vatandaşların yoğunluğu arttı. Yeni yılı karşılamak isteyenler hep bir ağızdan şarkılar söyleyerek eğlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!