Yeni tabelalar yerleştiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni tabelalar yerleştiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2021 01:12

ABB, Ankara’nın cadde ve sokakları ile bina numaralarında kullanılmak üzere vatandaşların oylarıyla seçilen, yeni tabelaları/levhaları monte ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentlilerin seçtiği kırmızı ağırlıklı beyaz yazılı ve siyah şerit tasarımlı, ‘Ankara fontu(yazı karakteri)’ kullanılan yeni tabelaları/levhaları monte etmeye başladı. İlk etapta Ulus ve Atakule arasında belirlenen Ankara’nın en işlek 172 cadde ve sokak tabelası ile bina numara levhalarının montaj işlemine başlanırken, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın kendi atölyesindeki UV Baskı Makinesi ile hazırlanan levhaların iki ay içerisinde bu noktalara yerleştirilmesi hedefleniyor.

ESKİLER GERİ DÖNÜŞÜME

ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri yeni Ankara fontu tasarımı için, eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlayan levha ve bina numaralarını geri dönüştürerek maliyeti de yarı yarıya düşürüyor. Ekonomik ömrünü tamamlamış tabelaların adet maliyeti 80 TL iken, atölyede geri dönüştürülen tabelalar sayesinde yeni tabelaların maliyetini 40-50 TL’ye mal eden Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri, günlük ortalama 500 tabela tabela basımı gerçekleştiriyor.

ALGILANMASI ÇOK KOLAY

Yeni tabela ve bina numaralarıyla ilgili başkentliler de düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler:
*Sevgi Kesener: “Çok beğendim, karakteristik olmuş. Algılanması çok kolay. Kırmızı-beyaz oluşu çok dikkat çekici.”
*Mustafa Yıldırım: “Şimdi baktığınız anda numarası, sokağı, mahallesi belli oluyor.
*Gizem Çepni: “Çok beğendim. Zaten oylamaya da katılmıştım ve bu tabelaları seçmiştim.”
*Haki Demir: “Renklerini çok beğendim. Çünkü insanlarımızın adres ve numara konusunda çok sıkıntı çektiklerini düşünüyordum.”

Yeni tabelalar yerleştiriliyor

Yeni tabela ve levhalar, ‘Başkent Mobil’ üzerinden yapılan oylama sonucunda Ankaralılar tarafından seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!