Yeni sütçü ‘Sütmatik’

Güncelleme Tarihi:

Yeni sütçü ‘Sütmatik’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 16:16

Büyükşehir Belediyesi, sütte hem tüketiciyi hem de yetiştiriciyi koruma altına almak amacıyla Sütmatik uygulamasını hayata geçiriyor. Ankaralılar, kentin çeşitli noktalarına konulan Sütmatik’lere para atarak, çig süt alabilecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden BELSO, kentin çeşitli noktalarına konulan ‘Sütmatik’lerle uygun fiyatlı çiğ süt satışı gerçekleştirecek. Tüketici, otomatlara attığı parayla kendi kabına süt dolduracak. Araçlara yerleştirilecek otomatlar, sütün 4 derecelik ısısını muhafaza edecek. Böylelikle çiğ süt satışı, hem tüketiciye hem de üreticiye süt tüketimi imkânı sağlayacak.

FİYAT İSTİKRARSIZLIĞI VAR

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Dairesi Başkanı Özgür Güven, Sütmatik uygulamasıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Sütte fiyat istikrarsızlığı var. Tüketici yüksek fiyata alıyor, yetiştirici ise sanayiye sütünü çok düşük ücrete satıyor. Bizim hedefimiz, hem tüketiciyi hem de yetiştiriciyi koruma altına almak. Üretici adına çiğ sütün satışını destekliyoruz. Bu uygulama sayesinde hastalıktan arınmış işletme sayısı artacak. Çünkü çiğ süt satıp, daha fazla kazanmak isteyen yetiştiriciler, hastalıktan ari işletme olmak isteyecek. Sütler hastalıktan ari işletmelerden alınacak, her gün analiz edilecek ve 24 saat içinde tüketimi sağlanacak.” İlk Sütmatik'in açılışı, cuma günü Güvenpark'taki BELSO aracı önünde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!