Yeni sezona güler yüzlü repertuvar

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezona güler yüzlü repertuvar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 14:21

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, ‘Nöbetçi Tiyatro’, ‘Açık Hava Yaz Oyunları’ ve ‘Kamyon Tiyatrosu’ projeleriyle ilgili bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Toplantıda önümüzdeki sezonun oyunlarına dair bilgiler de veren Kurt, pandemi nedeniyle daha mobil ve küçük kadrolu oyunlara yer verdiklerinin altını çizerek, “Pandemi koşullarının ortadan kalkmasıyla biz de daha geniş kadrolu oyunlara ve müzikallere ağırlık vereceğiz. Seyircimiz için güler yüzlü bir repertuvar hazırladık” dedi. Pandemide insanların büyük bir sanat özlemi çektiğine değinen Kurt, “Bu sezon seyircimiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Pandemi nedeniyle kültür ve sanatı çok özlediğini görüyoruz. Tüm sanat etkinlikleri yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz sezon DT sahnelerini özel tiyatrolara açtık. Özele açtığımız günler haricinde doluluk oranlarının yüzde 80’lerin üstüne çıktığını söyleyebiliriz. Bu da bizi daha nitelikli oyunlar yapmaya teşvik ediyor” değerlendirmesi yaptı.

Yeni sezona güler yüzlü repertuvar


YAZ BOYU Tiyatro

Devlet Tiyatroları’nda ‘Ekim’de açıyoruz’ algısını değiştirmek için ‘Nöbetçi Tiyatro’, ‘Açık Hava Yaz Oyunları’ ve ‘Kamyon Tiyatrosu’ projelerini geliştirdiklerine dikkat çeken Kurt şu bilgileri verdi: “’Artık ekimden sonra da açığız’ diyoruz. Nöbetçi Tiyatro uygulaması kapsamında Ankara’daki kapalı salonlarımızda diğer bölgelerden de sezonun öne çıkan oyunlarını Ankara seyircisi ile buluşturacağız. Açık Hava Yaz Oyunları kapsamında ise Macunköy’de kurduğumuz açık hava sahnesinde yaz boyunca oyunlarımızı seyircimizin beğenisine sunacağız. Ayrıca iki yıl önce ilkini Doğu ve Güneydoğu illerinde başlattığımız ‘Kamyon Tiyatrosu’ projesi ile bu yıl Karadeniz’deki 11 il, 44 ilçede temsiller yapacağız. Tiyatro ile hiç tanışma şansı bulamayan çocukların, gençlerin ayağına tiyatro götüreceğiz.” 

Yeni sezona güler yüzlü repertuvar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!