Yeni sezon rengarenk başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni sezon rengarenk başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 13:54

İspanya Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği ve Flamenko Ankara Derneği işbirliğiyle 10-17 Ekim tarihlerinde "9. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali" düzenlenecek.

Haberin Devamı

Festival kapsamında yerli ve yabancı sanatçılar sahne alacak, atölye çalışmaları, tanıtım dersleri, flamenko yürüyüşü ve fiesta düzenlenecek. Müzisyen Livio Gianola ve dansçı Cristina Benitez, "Başka Bir Yer" adlı gösterileri 10 Ekim'de ODTÜ KKM'de, flamenko topluluğu Calo Flamenco ise 14 Ekim'de Nesibe Aydın Sanat Akademisi'nde sahne alacak. Anadolu Break Belgeseli ile temelleri atılan proje kapsamında Red Bull Anadolu Break dans gösterisi 11 Ekim'de MEB Şura Salonunda sanatseverlerle buluşacak.

HAMLET SAHNEDE

Ankara Devlet Opera ve Balesi 10-11 Ekim'de koreografisinin Yener Turan'ın, yönetmenliğini Selman Ada'nın yaptığı sezon açılış gösterisiyle Opera Sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Öte yandan, orkestra şefliğini Sunay Muratov ve Mustafa Erdoğan'ın yaptığı William Shakespeare'in ünlü eseri "Hamlet" balesi ise 15 Ekim'de Opera Sahnesinde Ankaralılarla buluşacak. Bilkent Senfoni Orksetrası sezon açılışını 10 Ekim'de şef Avi Ostrowsky yönetiminde Bilkent Konser Salonun'daki, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) da sezonu bu akşam şef Rengim Gökmen yönetiminde, solist Alexandra Soumm eşliğinde saat 20.00'de CSO Konser Salonundaki konserle yapacak. CSO, Türk-Japon Dostluğunun 125. yılı kapsamında "Gerçek fedakarlık ve dostluğun hikayesi" konseriyle 16 Ekim'de de CSO konser salonunda sanatseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!