Yeni normalde kültür sanat

Güncelleme Tarihi:

Yeni normalde kültür sanat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2020 00:30

Ankara kültür sanat hayatı yeni normalle birlikte toparlanmaya çalışıyor. Açık havada yapılan konser, gösteri, tiyatro, film gösterimi gibi etkinlikler, temmuz sıcağında başkentlilere keyifli anlar yaşatıyor.

Haberin Devamı

Başkent’te, yeni normalle birlikte toparlanmaya çalışan kültür sanat hayatı, açık havada gerçekleştirilen etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Açık hava etkinliklerinde CerModern başı çekiyor. Açık alanını yaptığı çağrı ile ücretsiz olarak sanat gruplarına açan CerModern’de, ay sonuna kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yeni normalde kültür sanat


AYNI EVDE YAŞAMA ZORUNLULUĞU

Ünlü oyuncu çift Cantuğ Turay ve Begüm Topçu Turay tarafından sahneye konan ‘10 Dakika Ara’ isimli tiyatro oyunu, bu akşam saat 20.30’da izleyici ile buluşacak. Oyunda aldıkları teklifi geri çeviremeyip aynı evde bir ay yaşamak zorunda kalan iki oyuncunun hikâyesi anlatılıyor.

Yeni normalde kültür sanat


ÖDÜLDEN KAÇIŞ

2019 Çin yapımı Güney İstasyonunda Randevu filmi, yarın saat 20.30’da gösterilecek. Yönetmen koltuğunda Diao Yinan’ın oturduğu filmde, ufak bir suç çetesinin reisi olan ve yanlışlıkla bir polisi öldüren Zhou Zenong’un, ölü ya da diri ele geçmesine yardım edene büyük bir para ödülü verilmesi ve böylece Zhou’nun aynı anda hem kanundan, hem de ödülü almaya hevesli gangsterlerden kaçmak zorunda kalması anlatılıyor.

Yeni normalde kültür sanat


GAZİNO HAYATI

Gri Şehir Tiyatrosu, Bambu Tiyatro ve Ankara Devinim Tiyatrosu’nun ortak yapımı ‘Ankara Gazinosu’, 23 Temmuz akşamı 20.30’da sahnelenecek. Ahmet Yapar’ın yönettiği oyun, gazinoda geçen insan ve memleket hikâyelerini anlatıyor.

Yeni normalde kültür sanat


METAL GECESİ

Ülkemizin sıra dışı bestecilerinden Musa Göçmen’in şefliğini üstlendiği senfonik rock projesi ‘Senforock’ dünyanın en büyük rock topluluklarından Metallica’nın şarkılarını sahneye taşıyor. Orkestra düzenlemelerini Musa Göçmen’in gerçekleştirdiği bu coşkulu konser, 24 Temmuz akşamı saat 20.30’da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Yeni normalde kültür sanat


CAZ TINILARI

Caz müziğin başarılı gruplarından Somel Trio, Amerikan klasikleri ve caz standartlarının yanında soul müzik ve popüler parçaların farklı ve dikkat çekici örneklerini kendi düzenleme anlayışlarıyla sunuyor. Somel Trio, 25 Temmuz’da saat 20.30’da sahne alacak.

Yeni normalde kültür sanat


BAŞYAPIT ZAMANI

Akira Kurosawa’nın başyapıtı Ran, açgözlülük, güç hırsı ve intikam üzerine kurulu bir hikâyeyi temel alıyor. Toprak ağası Yüce Lord Hidetora Ichimonji, kenara çekilmeye ve hükümdarlığını üç oğlu Taro, Jiro ve Saburo arasında paylaştırmaya karar verince tek istediği kalan senelerini, oğullarının şatolarında saygın bir misafir olarak geçirmektir. Film, 28 Temmuz’da saat 20.30’da perdede olacak.

Yeni normalde kültür sanat


MÜZEDE MÜZİK

Haberin Devamı

Erimtan Müzesi tarafından düzenlenen Müzede Müzik Günbatımı Konserleri kapsamında Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları soprano Esin Talınlı ve tenor Şenol Talınlı, 25 Temmuz akşamı saat 20.00’de sahne alacak. Piyanoda Melahat İsmayilova, kemanda Emel Akçay Özer ve çelloda Demet Gökalp’in olacağı konserde Talınlı çifti, seçkin opera, operet, müzikal, napoliten ve Türkçe şarkılardan oluşan bir repertuvar sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!