Yeni nesil uyuşturucu mektupla gönderiliyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni nesil uyuşturucu mektupla gönderiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 00:00

Bakanlar Kurulu kararıyla 13 Şubat 2011’de uyuşturucu madde kapsamına alınan bazı bitkilerin daha önce birkaç kullanımlık paketler halinde posta yolu ile gönderildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Gümrük yetkilileri, bu maddelerin uyuşturucu kapsamına alınmasının uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede katkı sağlayacağını belirttiler.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, 13 Şubat 2011 tarihi öncesinde, çeşitli Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye Uluslararası Posta İşleme Merkezi ve illerin posta idarelerine, posta gönderileri içerisinde birkaç kullanımlık miktarlar halinde “bonzai” adı verilen sentetik esrar gönderildiğini tespit ettiler. Gümrük ekiplerinin, çeşitli tarihlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, İzmit ve Adana’da gerçekleştirdikleri operasyonlarda, yurt dışından gelen 333 posta gönderisi içerisinde Türkiye’de o dönemde yasa kapsamına alınmamış uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Bonzai ve khat

Bu arada, posta gönderilerinin haricinde gümrük ekiplerinin düzenledikleri bir operasyonda, Atatürk Havalimanı’nda uyuşturucu madde kapsamına alınmayan ancak doğal amfetamin özelliği olan 17 kilogram khat bitkisi bulundu.
Gümrük yetkilileri, sınır kapılarının yanı sıra posta yoluyla da Türkiye’ye getirilmeye çalışılan söz konusu maddelerin uyuşturucu madde olarak kabul edilmesi için konunun Sağlık Bakanlığı kanalı ile Bakanlar Kurulu gündemine getirildiğini, 13 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile “bonzai”, “khat” bitkisi ve etken maddelerinin 2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun hükümlerine tabi tutulduğunu anlattılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!