Yeni Mamak iddialı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni Mamak iddialı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2017 14:50

Yeşil-beyazlılar, kadrosunu tümüyle yenilerken, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sportif yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunun göstergesi, sezona, bölgesel lig yerine bir üst ligden başlayacak olmamızdır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Basketbol İkinci Liginin Başkent ekiplerinden Yeni Mamak Basketbol takımı, parkelere iddialı bir giriş hazırlığında. Geride kalan sezon, Mamak Belediye Ankara DSİ adıyla, Basketbol Birinci Liginde mücadele eden takım, Ankara DSİ ile olan birlikteliğini sonlandırdı ve yoluna Yeni Mamak Basketbol Takımı ismiyle devam etme kararı aldı. Yeşil-beyazlılar, bölgesel lig yerine, ikinci basketbol liginden mücadelesine başlayacak.
Mamak Belediyesi öz kaynakları ile Yeni Mamak Basketbol Takımı çalışmalarını şampiyonluk hedefi ile sürdürüyor. Kulüp yönetimi, Başantrenörlüğe Murat Dikmen’i, menajerliğe Yunus Emre Yalnızyiğit’i, asistan koçluğa Emre Karanaz ve Nehir Berk’i, kondisyonerliğe Onur Sevinç’i getirdi. Tesisleşme ve finansal kaynaklar sayesinde, bölgesel lig yerine bir üst lig olan TB2L’den sezona başlayacaklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu uygulama, sportif yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunun göstergesi” diye konuştu.

Haberin Devamı

SPORUN ALT KİMLİĞİ TESİSLEŞME

Göreve geldiklerinden bu zamana kadar Mamak tarihinde görülmemiş sportif yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Akgül, “Biliyoruz ki sporun alt kimliği tesisleşme. Geri kalanı ise disiplinli çalışma ve takım içerisinde kardeşlik duygusu. Sonrasında başarı beraberinde geliyor. Yeni sezon için teknik kadromuza ve sporcularımıza sonuna kadar güveniyorum. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Basketbol takımının altyapı çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğinin altını çizen Akgül, “5 alt kategoride, toplamda 410 sporcumuz faaliyet gösteriyor. Amacımız geleceğin dev adamlarını Mamak’ta yetiştirmek ve ilçemizde yaşayan bütün gençlerimizi spora kazandırmak. Basketbolun dışında halter, tekvando, yüzme gibi amatör branşlarda başarıyla yürüyen faaliyetlerimiz var” dedi.

KALİTELİ TRANSFERLER YAPILDI

Bu sezon en büyük hedeflerinin Basketbol Birinci Ligine çıkmak olduğunu belirten Başantrenör Murat Dikmen, bunun için kaliteli ve nitelikli transferler yaptıklarını söyledi.
Transferin yanı sıra belediyenin tesis konusunda çok iyi bir organizasyon gerçekleştirdiğini dile getiren Dikmen, şöyle konuştu:
“Başarının ilk basamağı zaten oluşmuş durumda. Spor konusunda ne kadar olanağa sahipseniz geleceğe dair hedefleriniz o kadar net oluyor. Bu açıdan bize her türlü desteği veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e takımımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Toplantı sonrası Akgül’e günün anısına tüm takım oyuncularının ve teknik heyetin imzaladığı forma hediye edildi.

Haberin Devamı

TEK DÜŞÜNCE BAŞARI

Takımı oluştururken tek düşüncelerinin başarıya ulaşacak bir ekup ruhu yakalamak olduğunu ifade een Akgül, “Bu süreci iyi götürebileceğimiz arkadaşlarımızla anlaştık. Türkiye’nin değişik takımlarında mücadele eden başarılı oyuncuları kadromuza kattık” dedi.

12 TRANSFER YAPILDI

Yeşil-beyazlılar, sezon öncesinde kadrosunu 12 oyuncu ile güçlendirdi. Yeni transferler ve geldikleri takımlar şöyle:
Volkan İncekara (Boluspor), Yiğit Bektaş (Maliye Milli Piyango), Burak Sarı (Bilecik Belediye), Berkay Gülek (Karesispor), Sinan Eid (Aydın Efespor), Yiğit Mirza (Artvin Belediyesi), Umut Peten (Antalyaspor), Yunus Emre Temizer (Çankırı Belediyesi), Sercan Tülek (Gelişim Koleji), Yiğit Şilto (TED Ankara Kolejliler), Onur Cumhur Aksoy (Samsun Büyükşehir Belediyesi), Kaan Göğüş (Muğla Ormanspor)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!