Yeni dönemin ilk polemiği

Güncelleme Tarihi:

Yeni dönemin ilk polemiği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 17:22

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin, önceki gün gerçekleştirilen 44. Dönem Olağan Genel Kurulu’nda, ‘mavi’ listeyle seçime giren Tezcan Karakuş Candan, yeniden başkan seçildi.

Haberin Devamı

Listede bulunan 8 bin 456 delegeden bin 225’inin oy kullandğı seçimde Candan, 839 oy aldı. Candan’ın yeniden başkan seçilmesinin ardından, daha önce birçok konuda Mimarlar Odası ile karşı kaşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Seçimi alan ekip toplam delegenin 100’de 10 oyunu bile alamadı. Seçilen ekip mimarları temsil edemiyor. Ekip istifa etmeli, mimarların katılımı sağlanmalı. Demek ki Ankara’da her 10 mimardan 9’u odanın ideolojik tavırlarından rahatsız. Seçime katılımın az olması açıkça bunu ispatlıyor. Bu durumu düzeltmek için acilen TBMM’den yeni bir kanun çıkarılması gerekiyor. Sayın milletvekillerini bu konuda göreve davet ediyoruz” tweet’lerini attı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Canden ise, Gökçek’in ifadeleriyle ilgili Ankara Hürriyet’e, “Gökçek muhatabımız değil” açıklamasını yaptı. 

Haberin Devamı

HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Öte yandan, yeniden başkan seçilen Candan ilk yaptığı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:
“Mimarlar Odası 60 yıllık bir örgüt bugün yaşadığı demokrasi şöleniyle Atatürk Orman Çiftliği ve kaçak saray mücadelesini gelecek döneme taşıyacak yapıyı tekrar seçti. Bu açıdan diğer aday arkadaşlarımızla hep birlikte çalışacağız.”

GENÇ MİMARLAR 356 OYDA KALDI

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin seçim yarışında Tezcan Karakuş Candan’ın karşısına, ‘turuncu’ listeyle genç mimarlardan oluşan ‘Nasıl Bir Oda’ grubu çıktı. 1225 delegenin katıldığı seçimde 29 oy geçersiz sayıldı. Candan, 839 oy alırken, genç mimarlar 356 oyda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!