Yayalar tehlikeye teğet geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Yayalar tehlikeye teğet geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2021 15:33

Maltepe Mahallesi Akıncılar Sokak’ta, ASKİ Genel Müdürülüğü’nün çalışmaları sırasında açılan çukur, günlerdir kapatılamadı. Her gün yüzlerce yayanın geçtiği sokaktaki çukur küçük çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Haberin Devamı

Çankaya’nın Maltepe Mahallesi Akıncılar Sokak’ta, ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘su arıza çalışması’ sırasında kazılan ve günlerdir kapatılmayan çukur, çevre sakinlerinin ve yoldan geçen sürücülerin tepkisini çekiyor. Sokağın tam ortasındaki çukur özellikle kar ve buzla kaplı yoldan yürüyen küçük çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Çalışmalar sırasında sökülen elektrik kabloları da yoldan geçenler için ayrı bir tehlike yaratıyor. Sürücüler ise hiçbir uyarı levhası olmaması nedeniyle sokağa girdikten bir süre sonra çukur nedeniyle kapanan yolla karşı karşıya kalıyor ve geri viteste dik yokuştan inmeye çalışıyor.

Yayalar tehlikeye teğet geçiyor


DÖRT GÜNDÜR ÜSTÜ AÇIK DURUYOR

Servet Akbaş isimli bir semt sakini ise şikâyetini şu sözlerle anlattı: “Dört gündür bu çukur böyle sokağın ortasında üstü açık bir şekilde duruyor. Yanından her gün yüzlerce yaya yürüyor. En tehlikelisi küçük çocuklar buradan geçiyor. Hava sıcaklığı eksi derecenin altında. Kaldırım buz tutmuş durumda. Küçük bir çocuğun buraya düşmesi sonucu yaşanabileceklerin sorumlusu kim olacak? Bizim talebimiz buradaki tehlikelere karşı önlemlerin arttırılması ve çalışmanın kısa bir sürede sonlanması.”

Yayalar tehlikeye teğet geçiyor


SÜRÜCÜLER İÇİN ÖNLEM ALMAMIŞLAR

Hürriyet Ankara’nın WhatsApp Şehir Hattı’na aynı konuda şikâyet ileten ve akşam saatlerinde aracıyla yoldan geçtiğini anlatan geçen Sinan Susuz ise yolda sürücüler için hiçbir uyarı levhası olmadığına dikkat çekerek, “Başkent 153’ü aradım, duyarsız kaldılar. Ankara’nın göbeğinde yolu kazmışlar önlem almamışlar. 300 metre gittim, hiçbir işaret yok. Geldim, sonra geri geri döndüm” diye isyan ediyor.

Yayalar tehlikeye teğet geçiyor

Yayalar için tehlike yaratan çukur, sokaktaki araç geçişini de engellemiş durumda.

BAKMADAN GEÇME!