Yaya yoluna işporta kondu

Güncelleme Tarihi:

Yaya yoluna işporta kondu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 14:38

İşportacılar, Güvenpark’taki yaya yollarını gelişigüzel açtıkları tezgâhlarla işgal ederken, yürüşüş alanı daralan ve zabıta denetiminin yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, “Yürüyecek alan kalmıyor. Pazar yeri gibi” diyor.

Haberin Devamı

Kızılay Güvenpark’ta, yayalar için ayrılan yürüyüş yolları, işportacıların açtıkları tezgâhlarla pazar yerine döndü. Parkın içinden geçen yaya yolu ile Milli Mücadele Caddesi’ndeki kaldırımlara bere, eldiven, atkı, çorap, içlik ve eşofman gibi kıyafetlerin yer aldığı tezgâhlar açan işportacılar, yürüyüş yollarının büyük bir kısmını kapatıyor. Zabıta ekiplerinin denetimlerinin yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, duruma tepki gösteriyor. Güvenpark’ın işporta tezgâhları ve seyyar satıcılarla dolmasına tepkili vatandaşlar, “Kentin en yoğun yeri. Yürüyecek alan kalmıyor. Pazar yeri gibi. Tabiki insanlar para kazanmalı ama bunun yeri zamanı ortak akılla belirlenmeli. Tezgahlar akşam açılsa en azından çirkin görüntünün önnüe geçilebilir” diyor.

SÜREKLİ DENETİMLERİMİZ VAR

Haberin Devamı

İşporta satışlara izin vermemek için denetimlerini sıklaştırdıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise şu açıklamada bulundu:
“Bu konuda Güvenpark’ta hassasız. Sürekli denetimlerimiz var. Ekiplerimizin başka bölgelere gitmesini fırsat bilen bazı işportacılar tezgâh açabiliyor.”

SOKAKLARA 21.00 AYARI

Öte yandan Kızılay’da, Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarda gündüz saatlerinde tezgah açan işportacılar ile Çankaya Belediyesi zabıta ekipleri arasında 2011’de kavga çıkmış, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Zabıta ve işportacılar arasında uzun süre devam eden tartışmalar sonucu anlaşmaya varılmış ve işportacıların saat 21.00’den sonra tezgâh açmasına izin verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!