Yaşlı kurtlar madalyaları topladı

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı kurtlar madalyaları topladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 02:46

Master Sporcular Avrupa Halter Şampiyonası’na 315 sporcu katılırken, Türk Milli Takımı, toplam 10 kez kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Kuşadası’nda geçtiğimiz hafta düzenlenen Master Sporcular Avrupa Halter Şampiyonası’nda, Türk Milli Takımı rüzgar gibi esti. 36 ülkeden, 315 sporcunun katıldığı organizasyonda, Türkiye toplam 10 kez kürsüye çıktı. 56 kiloda Mehmet Kütük, 77 kiloda Salih Suvar, 77 kiloda Ferhat Coşkun ve 105 kiloda Sunay Bulut altın madalya alan isimler oldu.
56 kiloda Hüseyin Alatay, 62 kiloda Mehmet Alatay ve 77 kiloda Mehmet Doğan gümüş madalya kazandı. 69 kiloda Bilal Doğan ve 105 kiloda İsmail Bayam ile master sporcular kategorisinde ilk kez yarışan bayan halterci Sibel İlgün, 69 kiloda bronz madalyayı boynuna astı.
28 yıldır gerçekleşen bu organizasyonun Türkiye’de ilk kez düzenlediğini belirten Dünya ve Avrupa Master Halterciler Derneği Türkiye Başkanı Gürsel Dedeoğlu, şunları söyledi:
“Önemli bir turnuvayı, başarılı bir şekilde organize ettik. Bin 500’e yakın sporcu, yönetici ve hakem ile birlikte ailelerini ülkemizde ağırladık. Hem Türkiye’mizin hem de ülkemizin cennet köşelerinden biri olan Kuşadası’nın tanıtımını yaptık. Şampiyonaya özveri ile hazırlanan sporcularımız, eski günleri aratmayacak şekilde başarılı oldu ve toplamda 10 madalya kazandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!