Yaşlı kadına 22 bin liralık tehdit

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı kadına 22 bin liralık tehdit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 00:00

Elektrik ve suyu olmayan bir gecekonduda yalnız yaşayan 73 yaşındaki Ayperi Togay’ın emekli maaşını 2 yıldır tehdit ederek alan, 22 bin lira kredi çekerek bankalara borçlandıran 5 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, kimsesiz ve yalnız yaşayan yaşlıların emekli maaşlarını korkutarak ve kandırarak alan, kredi çektirerek borçlandıran 5 kişilik şebekeyi takibe aldı. Yapılan çalışmaların ardından bankaların güvenlik kameralarında tespit edilen şahıslara yönelik operasyon yapıldı. Şüphelileri takibe alan jandarma ekipleri, Ayperi Togay’ı evinde alarak banka şubesine götürüp emekli maaşını alan İ.Y, H.Ş, ve İ.Ç’yi gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda M.K ve İ.Ç de Eskişehir’de yakalanarak Ankara’ya getirildi. Jandarmadaki ifadeleri tamamlanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BÖYLE VİCDANSIZLIK GÖRÜLMEDİ

HER AY BİN 500'Ü ALIP 40 LİRA VERDİLER

Şüphelilerin, Yenimahalle İlçesi Memlik Mahallesi’nde elektirik ve suyu olmayan gecekondu evde yalnız yaşayan 73 yaşındaki Ayperi Togay’ın 2 yıldır emekli maaşını aldıkları öğrenildi. Togay’ı her ay başı evinde tehdit ederek alan şüphelilerin, yaşlı kadının bin 500 liralık emekli maaşını aldıkları kaydedildi. Maaşını aldıkları Togay’a her ay 30-40 lira veren şüphelilerin, ayrıca yaşlı kadının kimlik bilgileri ile 22 bin lira kredi de çektikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

JANDARMA SAHİP ÇIKTI

Jandarma ekipleri tarafından evinden alınan Togay, sağlık taramasında geçirildi. Evinin elektrik ve suyunu da karşılayan jandarma ekipleri, acil ihtiyaçlarına karşıladı.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!