Yaşamkent’in 3036 çilesi

Güncelleme Tarihi:

Yaşamkent’in 3036 çilesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 16:42

Yaşamkent’te, girişine dökülen hafriyatla 1 kilometrelik kısmı yıllardır trafiğe kapalı olan 3036. Cadde’nin, trafiğe açık olan bölümü de bakım bekliyor. Mahalle Muhtarı Ayla Özsuer, EGO otobüsleri ile dolmuşların da kullandığı cadde için, “Neden yapılmadığını çözemiyoruz. Yetkililer ilgilenmiyor” diyor.

Haberin Devamı

Başkent’in gözde semtlerinden Yaşamkent Mahallesi’nde yaşanan altyapı sorunları bitmek bilmiyor. Milyonluk lüks konutların yükseldiği mahalledeki bozuk yollar, boş arazi ve yol kenarlarına dökülen molozlar ve bitmeyen altyapı çalışmaları mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Yaşamkent ve Konutkent mahallelerini birbirine bağlayan 3036. Cadde, vatandaşların en şikayetçi olduğu noktalardan biri. 2893. Cadde’den başlayıp, Eskişehir Yolu bağlantısında bulunan 3207. Cadde’ye kadar uzanan 2 kilometre uzunluğundaki caddenin sadece 1 kilometrelik bölümü kullanılabiliyor. 3158. Cadde kesişimine dökülen hafriyat ile trafiğe kapatılan 3036. Cadde, tabelası olmasına rağmen asfaltlanıp, altyapı çalışması yapılmadığı için vatandaşlar tarafından kullanılamıyor.

Haberin Devamı

EGO VE DOLMUŞ GÜZERGÂHI

Caddenin trafiğe açık olan bölümü ise bakım bekliyor. Koru Metro İstasyonu-Yaşamkent hattında çalışan 590 numaralı EGO otobüsleri ile Ümitköy-Sıhhiye seferi yapan dolmuşların da kullandığı yolda oluşan derin çukurlar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Tümsek ve çukurların yanı sıra yol seviyesinden daha yüksekte kalan rögar kapakları da tehlike saçıyor. Sürücüler, yaptıkları ani fren ve manevralar nedeniyle kaza tehlikesi atlatıyor. Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan Yaşamkent Mahallesi Muhtarı Ayla Özsuer, şunları söyledi:

1999’DAN BERİ YENİLENMEDİ

“3036’ncı Cadde, en kötü durumda olan caddemiz. Dolmuş ve otobüs şoförlerinin yanı sıra mahalle sakinlerimiz de en çok buradan şikayet ediyor. Araçlarının lastiği patlıyor ve zarar görüyor. Cadde demeye bin şahit ister. Köy yolu bile böyle değil. Cadde üzerinde açılan iş yerleri iflas ediyor. 1999 yılında yapılan yola bir daha bakım yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi’ne, Alo 153 Mavi Masa Hattı’na şikayetlerimizi ilettik. Her defasında ekipler inceleme yapıp, gidiyor. Ama arkası gelmiyor. Neden yapılmadığını çözemiyoruz. Yetkililer ilgilenmiyor.”

STABİLİZE YOLDA ÇÖP YIĞINLARI

ÖTE yandan Ümitköy Kavşağı ile 3035. Cadde arasındaki yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki 2432. Cadde’nin, Yaşamkent Mahallesi sınırları içinde kalan bölümü de görenleri şaşkına çeviriyor. 3061. Cadde kesişimine kadarki bölümü geçtiğimiz yıl asfaltlanarak refüj, kaldırım ve peyzaj çalışması yapılan caddenin devamı 3036. Cadde ile aynı kaderi paylaşıyor. Tabela bulunmasına rağmen yalnızca stabilize çalışması yapılan cadde ve çevresinde moloz ve çöp yığınları yükseliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!