Yaşamevi’nde gönül aldılar

Güncelleme Tarihi:

Yaşamevi’nde gönül aldılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 00:00

Ankara’nın Akyurt İlçesi’nde 29 Aralık 1999’da kurulan ve 62 yaşlı insanı misafir eden 80 odalı Akyurt Vakfı Yaşamevi’nin 10’uncu kuruluş yıldönümü ve yaklaşan 2010 yılı, Vali Kemal Önal’ın da katıldığı törende pasta kesilerek kutlandı.

Vali Önal, Belediye Başkanı Ayantaş ve Vakfın yönetim kurulu başkanı Mete Bora ile birlikte yemek yedikleri yaşlılarla sohbet edip, hatırlarını sordu. Yaşlılığın yaşanması gerekli bir dönem olarak gördüğünü belirten Vali Önal, ancak ihtiyarlamaktan da korktuğunu belirtti.

Davetlilerin girişte hazırlanan ‘Hayat Ağacı’na el izlerini bırakarak imzalarını attığı törene Ankara Valisi Kemal Önal, Enerji eski bakanlarından Mustafa Cumhur Ersümer, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Akyurt Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mete Bora, AKSİAD Başkanı İrfan Giral, çok sayıda davetlilerle Yaşamevi’nde kalan yaşlılar katıldı.

STK’lar işimizi kolaylaştırıyor

Törende konuşma yapan Vali Önal, “Devlet yönetiminde vatandaşın mutluluğu olmazsa olmazlardan birisidir. Eskiden birkaç kişi bir araya gelerek bir dernek, bir vakıf kurmaya kalkardı. Ama bugün karşımıza çok geniş ve kalabalık guruplarla kurulan sivil toplum kuruluşları var. Bu da bizim hizmet alanımızı kolaylaştırarak, daha iyi hizmetler vermemizi sağlıyor. Ben Yaşlılığı, yaşanması gereken bir dönem olarak görüyorum” dedi. Yaşlanmanın Allahın bir lütfu olduğunu belirten Vali Önal, ancak ihtiyarlamaktan da korktuğunu söyledi. Akyurt Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mete Bora, Vali Önal’a günün anısına bir de plaket verdi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise konuşmasında, “İlçemizde böyle güzel ve anlamlı bir mekanın kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Akyurt Yaşamevi’nin 10’uncu yıl pastasını davetlilerle birlikte kesen yaşamevi sakinleri, yaklaşan 2010 yılı öncesinde şimdiden hep birlikte ‘merhaba’ dediler. Kutlamalara katılan davetlilere ve yaşamevi sakinleri, Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Soprano Çiğdem Önol, Soprano Funda Ateşoğlu, Soprano Esin Talınlı ve piyanist Duygu İnandık Örnek’in konseri eşliğinde gönüllerince eğlendiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!