Yarının planlaması bugünden yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Yarının planlaması bugünden yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2022 15:21

Ankaragücü’nün bir alt ligde mücadele etmesinin kulübün adına ve büyüklüğüne yakışmadığını belirten başkan Faruk Koca, “Takımın Süper Lig’e çıkması ve sonrasında da orada kalıcı olması için gerekli adımları atıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in lideri Ankaragücü hedefine doğru koşarken, kulüp Başkanı Faruk Koca, Süper Lig’e çıkmaları halinde bu kulvarda kalıcı olmak için gerekli adımları şimdiden attıklarını belirtip, yapılması düşünülen transferler ile ilgili bilgiler paylaştı.
Koca, şu anki mevcut kadronun Süper Lig kalitesinde olduğunu ileri sürüp, “Süper Lig’e çıkmamız halinde kadronun yüzde 70’ini tutmayı düşünüyoruz. 1 veya 2 forvet, 1 ön libero, kanat ve 2 de sol bek almayı düşünüyoruz. Zaten bu mevkilere takım çıkmazsa bile ihtiyaç duymuyoruz” dedi.
Kadroyu tecrübeli oyunculardan kurduklarını belirten Koca, “Artı yönleri varken sıkıntılar da oluyor. 11 futbolcu takımlarında kaptanlık yaptı. Bu oyuncular karakterleriyle, takıma sahip çıktı. Bana söz verdiler. Beklentilere cevap vereceğiz dediler. Yaşanan sıkıntılara rağmen hocamız Mustafa Dalcı’nın arkasında söz olsun diye durmadık. Bazı oyuncularla sıkıntı yaşadık. Sakatlık ve hastalıklarla uğraştık. Sorunun hocada olmadığını biliyorduk. Hoca ile sağlıklı ilişki kurduk ve başarıyı yakaladı” ifadelerini kullandı.

A.GÜCÜ’NÜN BOZULAN KODLARINI DÜZELTİYORUZ

İnsanın olduğu yerde kesinliğin olmayacağını, bu nedenle temkinli davranacaklarını vurgulayan Koca, şöyle konuştu:
“Bazı oyuncularımızla Süper Lig takımlarının ilgilendiğini biliyoruz. Sezon sonunu beklediklerini düşünüyorum. Nisan ayından itibaren bize teklif gelebilir. Oturup konuşuruz. Ama biz oyuncularımızdan memnunuz. Biz Ankaragücü’nün Süper Lig’e çıktığında burada kalıcı olması için çalışacağız. Alt ligde olması bu kulübün adına ve büyüklüğüne yakışmıyor. İlk 5’de oynayacak potansiyelde tutmak gerekiyor. Ankaragücü büyük bir camia. Son 30 yılda hak ettiği gibi yönetilmedi. Ankaragücü’nün bozulan kodlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Borçlara harcadığımız parayla, Süper Lig’de şampiyonluğa oynayacak kadro kurulabilirdi.”

TRANSFER YASAĞI KONUSUNDA TELAŞA GEREK YOK

“Transfer tahtası ile ilgili geçmişe oranla çok rahatız. Bazı menajerler, nasılsa tahtayı açacaklar diye anlaşmaya yanaşmadılar. Biz de açmadık. Transfer döneminden sonra 2 futbolcu ve 2 kulüple anlaşma sağladık. Diğerleri de anlaşmaya yanaşırsa çok rahat açarız. Bu konuda telaşa gerek yok. Owusu’yu sportif direktörümüz izliyordu. Kulüp başkanı da Türkiye’de iş yapan arkadaşımdı. Bize ücret almadan hediye etti. Kalması için görüşme yapıyoruz. O da memnun. Taraftar, teknik heyet ve futbolcular, hedefe gidiyoruz. Kenetlenmeye gölge düşürmeyecek harekette bulunulması lazım. Taraftarlar takımın ve hocanın arkasında olsun. Biz bunu yaparsak hedefe ulaşırız. Kulübün bugünü ve geleceği için elimizden geleni yapacağız.”
Koca, 19 Mayıs Stadı’nın temelinin bu yıl atılacağını dile getirip, “19 Mayıs Stadı için 500 milyon lira bütçe, Şehircilik Bakanlığı’na aktarıldı. Projesi hazır. İhale şartnamesi hazırlanıyor. Bu yıl içinde temel atacağız” bilgisini verdi.
MKE Ankara Spor Toto 1. Lig’in 29. haftasında, Manisa FK ile pazar günü deplasmanda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!