Yarın ‘Kadir Gecesi’

Güncelleme Tarihi:

Yarın ‘Kadir Gecesi’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 01:29

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve ‘bin aydan hayırlı’ olarak kabul edilen Kadir Gecesi Başkent’te de dua ve ilahilerle yarın akşam idrak edilecek.

Haberin Devamı

İslam dininde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, pazartesiyi salıya bağlayan gece idrak edilecek. Ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan Kadir Gecesi, bu sene Ramazan’ın 26’ncı gecesi olan 13 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. İslam dininde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, ‘sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece’ olarak kabul ediliyor.

CAMİLER DOLUP TAŞACAK

Geçen senelerde olduğu gibi bu senede kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş orucunu açtıktan sonra dua etmek ve manevi atmosferinde ibadetlerini yerine getirmek için, Hacı Bayram ve Kocatepe başta olmak üzere kentteki diğer camileri dolduracak. Sincan Belediyesi ve Sincan İlçe Müftülüğü de Kadir gecesi için özel bir program hazırladı. Yarın akşam iftardan sonra Lale Meydanı’nda düzenlenecek programda ilahiler ve dualar okunacak. Kadir gecesinde Sincanlılarla dualarda buluşacaklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna; “Rahmete ve mağfirete vesile olan bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ne tekrar kavuşmanın mutluluğu içersindeyiz. Halkımızın Kadir Gecesi mübarek olsun” dedi.

Haberin Devamı

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI

Kur'an-ı Kerim’de ‘Kadir Suresi’nde bu gece şöyle anlatılıyor:
“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!