Yapı dekor firmaları Ankara’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yapı dekor firmaları Ankara’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 00:00

İnşaat sezonu başlangıcındaki tek ve en büyük fuar olan Yapı Decoor Ankara kapılarını açtı. Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

İNŞAAT sezonu başlangıcındaki tek ve en büyük fuar olan Yapı Decoor Ankara, kapılarını açtı. CYF Fuarcılık tarafından organize edilen 6. Uluslararası Yapı Decoor Ankara İnşaat Malzemeleri Yapı Yenileme Fuarı, ATO Ankara Congresium’da açıldı. Açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED) Genel Başkanı Mustafa Şahin ve davetliler katıldı. Yaşar açılış konuşmasında, Ankara’da geniş içerikli fuarların açılmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, “Artık Ankara memur kenti değil. Türkiye’nin önemli bir sanayi merkezi. Sadece sanayide değil, inşaat ve sağlık sektörlerinde önemli bir paya sahip. Enerji konusunda önemli bir noktada değiliz. Bu açığı kapatacak olan da sanayi ve hizmet sektörüdür. Devletin bu iki sektöre destek vermesi, girişimcilerin önünü açması lazım” dedi.
Ankara’yı fuar merkezi yapmalıyız
Sarıtoprak ise, Türkiye’de 42 bin 241 Fuar ve organizasyon firması olduğunu dile getirerek, “TOBB’dan fuar düzenleme yetkisi almış 160 firma mevcut. Bunlardan yalnızca 10-15 tanesi Ankara’da. Bu sayıyı çok az buluyorum. Fuarcılık geleceğin mesleğidir. Avrupa’da fuar deyince akla Hannower ve Düsseldorf geliyor. Bizim hedefimiz de Ankara’yı Hannower gibi, Dubai gibi bir fuar merkezi yapmak olmalıdır” diye konuştu.
Yaklaşık 200 firma katılıyor
Fuara, Ankara ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye’den yaklaşık 200 firma katılıyor. Çatı, cephe kaplamaları, yalıtım, kapı ve pencere sistemleri, tasarım, peyzaj, doğal taşlar, su arıtma, merdiven ve korkuluk sistemleri, kış bahçeleri, yapı kimyasalları, inşaat makineleri, otomatik kapı bariyer ve tüm güvenlik sistemleri, inşaat yapı malzemeleri, ısıtma soğutma, ahşap evler, prefabrik ve çelik evler, havuz sistemleri ve daha birçok ürün fuarda sergileniyor. Mimar, mühendis, müteahhit, kamu kurumları, yatırımcı kuruluşlar gibi sektör profesyonelleri ile tüketicileri, katılımcı firmalarla buluşturan fuar, restorasyon yapmak isteyenlerin aradığı hertür malzemeyi barındırıyor. Fuar 25 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!