Yanlış tedaviye suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Yanlış tedaviye suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 01:18

Ankara’da bir kişi, yanlış tedavi uygulayarak saçlarının dökülmesine neden olduğunu iddia ettiği doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Burcu A.’nın avukatı Devrim Özgür Akyol’un Ankara Cumhuriyet Başsavacılığı’na verdiği şikayet dilekçesinde, Ağustos 2012’de saç dökülmesi şikayetiyle Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne başvuran A.’ya, doktor Pelin K. D.’nin saç dökülmesini engellemek için 2 aylık arayla 2 kortizon iğnesi yaptığı ifade edildi.

HIZLA KİLO VERDİ, SAÇI DÖKÜLDÜ

İğne sonucu A.’nın hızla 6 kilo verdiği, bir süre sonra saç diplerinde kızarıklıklar meydana geldiği ve saçlarının hızla dökülmeye başladığı iddia edilen dilekçede, “Müvekkil, uygulanacak tıbbi işlem hakkında bilgilendirilmemiş, tıbbi işlem sonucunda oluşan durumdan dolayı işi gereği, psikolojik sıkıntılar yaşamış, bir süre evden çıkmamıştır” denildi.

BİLGİLENDİRİLMEDİ İDDİASI

“Müvekkilim tedavi öncesi bilgilendirilseydi tıbbi işlemi reddetme imkanı doğacaktı” denilen dilekçede, Hasta Hakları Yönetmeliği ve Hekimlik Meslek Etiği Kuralları’na göre hastaya gerekli bilginin verilmediği öne sürüldü. Dilekçede, “doktor hakkında taksirle yaralama suçundan kamu davası açılması” talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!